dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Burgemeester

2 reacties
Burgemeester

Dit is hem dan. Een foto van de allereerste burgemeester van Schouwen Duiveland, aangeboden door de gemeente als officiele statiefoto ter gelegenheid van zijn afscheid. De opname die ik oorspronkelijk gemaakt had, daar stond hij op met een egaal witte achtergrond. Een ingelijste foto, waarvoor hij gefotografeerd was, oorspronkelijk een Kodak-reclameopname van de Havenpoorten, had ik weggeretoucheerd, maar ik vond het geheel nogal kaal. Een beetje zakelijke foto, zonder veel uitstraling. En dat, terwijl ik juist deze man een uiterst positieve uitstraling vind hebben. Ik ben wat aan het rommelen geweest met verschillende lagen, maar ze konden me geen van alle bevallen.

Totdat ik bij het mapje met wolkenluchten kwam die ik 's zomers gefotografeerd had. Na het uitproberen van verschillende luchten met wolkenformaties kwam ik op deze uit. Met een paar minuten was het toen gefikst. Nu had hij wel een uitstraling, een heel krachtige zelfs! Precies waar ik naar op zoek was.

Ik heb dat vaker, een idee moet soms eerst rijpen, je moet er een tijdje over denken en dan is de werkelijke uitvoering maar een kwestie van slechts enkele minuten. Maar hoe bereken je je klanten nu zoiets, terwijl je het "eventjes" doet?

Gelukkig werd de foto goed ontvangen. Iedereen die ik gehoord heb was erg positief. Maar ja, als men er niet positief over zou zijn, dan houdt men het waarschijnlijk voor zich. Het leukst was de positieve, verraste, reactie van een colega die daar ook aanwezig was. Blijkbaar had hij zoiets niet van mij verwacht.

2 reacties

Goedemorgen Ko,

Je mag met recht trots zijn op dit resultaat, en Jacques Asselbergs en zijn vrouw tevreden.

De nieuwe burgevader, dat wordt weer afwachten natuurlijk. enfin hij kent "de Kop" in elk geval al voldoende als recreant en weet dus wat "wij" nodig hebben. Nu nog wat jullie nodig hebben ! Een goede fotograaf heeft hij al...

De familie Asselbergs kende ik al bijna 50 jaar. Zij woonden in dezelfde straat en waren bevriend met de familie van de dermatoloog waar ik werkte. Hun kinderen "speelden" met elkaar. Mooi om generaties te kunnen volgen.

Fijn weekend, Jopie

Jopie Meerman

13 December 2008 om 08:54

knappe kiek - had niet anders van je verwacht
aaveewee

13 December 2008 om 16:19

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.