dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

2 reacties

Eind vorige maand heb  ik een foto van Emira geplaatst, een van de dames die mij elke dag tussen de middag van koffie voorzien in het cafe op de hoek. Ik ben daar zeer aan gehecht, er ligt (bijna) altijd de krant voor me klaar, de koffie is goed, en, het belangrijkste, ik hoef bijna nooit de koffie te bestellen. Het wordt bijna altijd voor mij neergezet. Bij sommige mensen die er werken krijg ik zelfs mijn tweede bakkie stipt op tijd.

Vandaag heb ik weer twee van de dames, de "koffiejuffrouwen", op de foto gezet. Eentje ziet U vandaag, de volgende komt morgen aan de beurt. Dit onder het voorbehoud, dat ik tenminste de tijd ervoor kan vinden.

2 reacties

Het valt mij op dat je fotos bijna nooit erg veel groter te maken zijn. Waarschijnlijk sla je ze nooit in webversie op. dan kan je zeker niet veel groter om je aan de 250 kb te houden. Doe je dat bewust. Ik heb namelijk zelf gemerkt dat bij de conversie met opslaan voor web de kleuren wat veranderen. Natuurlijk wel logisch want er gaan pixels weg. Soms vind ik dat storend dan denk ik hij was mooier voordien...

 Jij werkt natuurlijk als fotograaf en kan je dat waarschijnlijk niet permiteren...

Kon je maar wat meer uploaden bij Zeelandnet dat vind ik jammer. ik was nog even met een foto community begonnen, staat nog maar een foto op maar daar ga ik denk ik niet mee door. want ook daar stuiit ik op deze problemen.

Als je tijd en zin hebt graag nog eens een reactie en fijne avond nog

Riet Luteijn

05 December 2008 om 22:45

Marie, ik sla mijn bestanden voor het internet op met "Save for web". Dat veroorzaakt geen kleurverschuiving t.o.v. mijn sRGB bestanden. Het bestandsformaat heeft dan geen colormanagement. Dat zou ook zinloos zijn, want minstens 95 % van de monitors is niet kleurgecalibreerd.

De grootte van de bestanden is 600x400 pixels. Groter is niet nodig, iedereen kan ze bekijken, maar niemand kan er een fatsoenlijke print van maken. En waarom zouden ze? Het is trouwens wettelijk verboden, ik kan een vervolging instellen tegen degene die mijn bestanden zonder toestemming gaat printen en zal dan ook niet aarzelen tegen een dergelijke diefstal op te treden. Want, het is gewoon ordinaire diefstal, ook al denken velen "het staat op internet, dus ik kan het gratis gebruiken".

Inderdaad, ik vind dat we op zeelandnet wat weinig ruimte krijgen. Ik weet alleen niet hoe het bij andere providers is.

Leen Koper

06 December 2008 om 17:21

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.