dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

4 reacties

Zojuist kwam ik, al surfend, op een serie foto's van een Scandinavisch fotograaf -ik ken te weinig van de taal om te bepalen of hij uit Denemarken, Noorwegen of Zweden komt- met de mooie naam Pelle Piano. Zijn site: http://www.studiobild.com/ .

Hij maakt fantastische 3-dimensionaal lijkende beelden, Het is net of er een gigantische diepte in zit. Hoe hij dat doet? Ik heb er ook een poosje over zitten puzzelen, maar ik denk, dat ik het weet: hij werkt met "blue screen", een techniek waarbij de egaal blauwe achtergrond vervangen wordt door een ander beeld. Door een verkeerde beeldhoek, een grotere, bij de opname van de nieuwe achtergrond te kiezen, ontstaat een enorme suggestie van diepte.

Overigens, je moet eens naar die vrouwen in zijn foto's kijken: een volkomen glad getrokken huid, zo, dat het onnatuurlijk wordt, de ogen uitgepoetst en het oogwit witter gemaakt, de tanden gewit en het figuur "verbeterd". Volkomen onnatuurlijk, maar het verkoopt verschrikkelijk goed. De meeste mensen zien het helaas niet, totdat je ze er opmerkzaam op maakt. Wat ze wel opvalt zijn die enorme, onnatuurlijke borsten. Daar heeft een chirurg een aardige cent aan verdiend! Alleen, het is er, naar mijn smaak, niet mooier op geworden.

Kijk maar eens en huiver....

4 reacties

http://www.elizabethcarmel.com/

Dat waren toch wel heel mooie vrouwen en mannen hoor Leen. Een prachtige site. Heb jij nooit eens de behoefte om fotos op een website te zetten? Te veel werk waarschijnlijk. Er stond ook een prachtige scherpe foto van een klein jongetje met mooie donkere ogen. Daar ben ik op gevallen en ga ik nou leeker van dromen.

Als je tijd heb kijk dan eens even op mijn linkje. maar misschien ken je het al.

Polysix werkt bij mij op gewone batterijen, geen probleem.

 

Riet Luteijn

12 November 2008 om 01:24

Het is een Zweed.
wijari

12 November 2008 om 16:11

Marie, ik heb een website: www.fotografieleenkoper.nl, op het moment met zo ongeveer 60 bezoekers per dag.

Je link geeft erg fraaie landschappen, ik kende hem wel, maar het was al heel wat jaartjes geleden dat ik het gezien had.

Wijari, ik ben blij, dat jouw talenkennis groter is dan de mijne. Heel lang geleden ben ik nog wel een paar keer met een in Zweden zeer bekende IJmuidenaar opgetrokken, Cornelis Vreeswijk, maar dara heb ik geen Zweeds van geleerd.  Wel wat anders ;-)

Leen Koper

12 November 2008 om 21:43

Hollestelle, Peter

25 November 2008 om 22:25

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.