dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Quackjeswater 2

3 reacties
Quackjeswater 2

Hier weer een plaatje uit Quackjeswater, op Voorne. Het onderliggende recept is vrij simpel; Zorg dat je een leuk doorkijkje, liefst aan het einde van een natuurlijke tunnel hebt, combineer dat met een of meer plaatjes met een passende structuur en speel met de laagmodus en de diverse dekkingen.

Uiteindelijk krijg je een plaatje dat, zoals dit, kan uitpakken. Dit bestaat uit vier verschillende opnamen van structuren in verschillende laagmodussen (of is het "modi"?) en wat filters. Eigenlijk vrij simpel.

3 reacties

Vrij simpel ? Voor mij zijn het kunstwerkjes, Leen.Verbaasd

Jopie Meerman

03 November 2008 om 22:07

Leen dan vind ik dat toch heel knap gedaan, want het ziet er heel natuurlijk uit. het heeft inderdaad ook heel veel diepte. Ik Photoshop ook wel een beetje, moet nog veel leren.Ik las pas dat je om de foto wat te verscherpen. j het beste de foto eerst omkonzeeten naar labmodus en dan het verscherpen toepassen in de laag zwartwit.

 Groetjes van Marie

Riet Luteijn

03 November 2008 om 22:39

Marie, dat klopt van die LAB modus bij het verscherpen, maar alleen in het formaat waarop je gaat afdrukken. Zelf gebruik ik nu de NIK sharpener op een laag, maar heb ook een tijdje met jouw methode gewerkt.
Leen Koper

04 November 2008 om 23:57

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.