dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

groeten uit de

3 reacties

Ik heb mij verbaasd vandaag. Het was heerlijk weer en ik wilde daar gebruik van maken om nog even te genieten van de fraaie herfstkleuren. Zo gezegd, zo gedaan, en ik begaf mij daartoe op weg naar Quackjeswater, een schitterend natuurgebied op Voorne. 

Normaal, als ik aan het wandelen ben, groet ik mijn "tegenliggers", zoiets is vrij normaal, vind ik. Maar wie schetst mijn verbazing, dat in die omgeving, groot Rotterdam, ongeveer de helft van de mensen je met een stalen gezicht voorbijloopt of je aanstaart alsof je compleet gek geworden bent.

Is het nou zo raar om iemand vriendelijk te groeten als je hem tegenkomt of ben ik nou volkomen geschift?

3 reacties

Nee hoor Leen jij bent niet geschift maar je "tegenliggers". Als ik een eind loop of fiets en ik kom "tegenliggers" tegen groet ik altijd en meestal krijg ik dan ook wel een groet terug. Maar ook gebeurt het wel dat ze je aankijken of ze het in Keulen horen donderen.

groet Chris

cverkaart

02 November 2008 om 19:20

Ja Leen, ik herken het helemaal. In Tholen groette iedereen -iedereen. De laatste jaren, veel nieuwe mensen, is dat een eind geminderd. Maar ik hou vol.
Meestal gaat het zo, er komen mensen aan lopen, kijken vlak in je gezicht en zeggen dan niks. Mijn , of liever gezegd onze, reactie is dan "ook goedenmiddag !"
Of iets anders naar gelang het dagdeel is.

Men schrikt zich dan wezenloos (of is het wezeloos ?) en dan wordt er toch gegroet.  
Dus vanaf deze plaats DAG LEEN !!!

Jopie Meerman

02 November 2008 om 20:24

Dag Chris en Jopie.

Ik denk, dat het aan een "stadse mentaliteit" te wijten is, dat het daar zoveel voorkwam. Per slot van rekening zat ik daar vlak bij de Maasvlakte, dus onder de rook van Rotterdam.

Overigens, Jopie, je haalt je wel taalkundige problemen op de hals: "iedereen-iedereen" en "weze(n)loos".  Het is overigens "wezenloos".

Leen Koper

02 November 2008 om 21:07

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.