pkrunner

koud, regen en harde wind

1 reactie
koud, regen en harde wind

Dat zijn de gebruikelijke ingredienten tijdens de Scheldoradoloop, dus het was gisteren niet anders. Het was de eerste keer dat ik hier de halve marathon liep, andere jaren liep ik de 5km of de 10km. Nu dus het lange werk, en het was ook werkelijk 21.1km, omdat ik nogal eens twijfel over de opgegeven afstanden bij niet officiele loopjes. Er moestten 2 ronden gelopen worden, voor het overgrote deel langs de zeedijk aan de waterkant, wat het nog kouder maakte dan het al was.

Niet te zot gestart, want er waren weer wat onbekende Belgen en je weet niet wat ze presteren. Was al snel duidelijk dat er toch een rappe Belg bij zat , want bij het opdraaien van de zeedijk kwam hij langszij. Ik kon nog net zien aan zijn nummer welke afstand hij liep en idd, de lange afstand. Daar ging in ieder geval de eerste plaats voor mij, hij ging wel erg snel. De eerste ronde viel het weer wel mee, wel wind, maar droog. Dan de tweede ronde, de wind wakkerde stevig aan en dan die koude regen erbij! Ik liep samen met een Belg, Maarten van der Donck en we konden goed samenwerken. Toch op de laatste kilometers was hij het met de langste adem, mijn kaars doofde langzaam. Okk vreselijk veel last van de kou, ik verstijfde gewoon. Niet goed voorbereid op de kou, ik had beter van te voor een stevige borrel genomen (heb ik 1x gedaan vóór een wedstrijd in Axel, geweldig gelopen). Dus dat was de 3de plaats voor mij, maar wat een geweldige tijd(voor mij), 1uur, 16minuten en 30sec, en nogmaals, de parcourslengte kloptte. Dit betekent een nieuw P.R.

Verder nog wiite Kenianen gezien, en volgens mij waren zij ook tevreden. De omstandigheden waren uiteindelijk zwaar. Ook Monique A. met een mooie 2de plaats en Patrick van R. bij de eerste 10.

Volgende week, Jules unlimited.

 

1 reactie

Zo zeg, prachtige tijd Edwin, proficiat. Vooral onder dergelijke afstanden een hele mooie tijd gelopen. Je steekt in prima vorm!
peehvee

09 December 2007 om 10:31

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.