denken over paarden

Mijn naam is Piet Loof.www.pietloof.nl Docent Natuurlijk Bekappen, Kaizen-clickertrainer, rechtrichten,zadelpassen en thermografie. Lees deze log eens en vergeet het archief niet!

Mijn naam is Piet loof.

6 reacties

Ik ben in Zeeuws-Vlaanderen als boerenkleinzoon ‘geboren’ tussen de werkpaarden. Van mijn grootvader die me heeft leren ploegen, eggen en zaaien, heb ik geleerd wat respectvol met paarden omgaan werkelijk betekent. Zonder ooit meer les gehad te hebben dan ” houd je maar goed vast”, leerde ik rijden op de blote ruggen van de grote Belgen.Groot was dan ook mijn verbazing toen ik jaren later  ‘echt’ les wilde nemen op een manege. Het gebrek aan kennis over en de onverschillige manier van omgaan met het wezen paard, deed me besluiten dat ik zo nooit les wilde hebben en dat er andere wegen moesten zijn. De methoden van Klaus Hempfling, Bill Dorrance, het bestuderen van andere oude westernhelden en het op mijn voorwaarden westernles kunnen krijgen, deden me in de recreatieve Westernhoek belanden.Mijn voorliefde ligt dan ook bij wandelingen door de polders of in het bos met een goed  opgevoed allround  paard.   

Mijn fascinatie voor het werk van zeeleeuw en dolfijnentrainers liet me zoeken naar een manier om deze diervriendelijke manier ook bij paarden te kunnen toepassen.Het antwoord hierop heb ik gevonden in de persoon van Inge Teblick. Zij heeft me op het juiste spoor gezet.  Van mijn goede vriend Conrad van Pruijssen, eveneens I.T. Clicks instructeur, heb ik geleerd het SubtielTrainen te verweven in de trainingen, clinics en workshops die ik geef.Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en heb ik mijn kennis van het Operant Conditioneren op alle beschikbare manieren uitgebreid.Omdat niemand ooit uitgeleerd hoort te zijn was mijn nieuwste wapenfeit het bijwonen van een 5 daagse Operant Conditioning training gegeven door de Amerikaanse ‘Godfather of clickertraining’ Bob Baley http://www.hsnp.com/behavior/  Daarvoor  ben ik op 4 maart j.l.naar Zweden gereisd.  

Mijn manier van werken spreekt ook veel mensen aan die weer tijd gevonden hebben zich met hun - vroegere - passie bezig te houden, pas later willen leren rijden, of eindelijk hun eigen jonge paardje zelf willen opleiden mdat  ze  ver weg  willen  blijven  van 'africhtigsfabrieken'  Die net als ik vinden dat er toch een andere manier moet zijn om met deze schitterende dieren om te gaan dan op dominantie laten zien dat je de baas bent door het te onderdrukken, maar willen leren hoe je in samenwerking een geweldige band op kunt bouwen en daardoor veel meer zullen kunnen en durven dan ze ooit voor mogelijk hielden.  

Mijn werk is mensen leren trainen. Ze leren hoe ze zelf volgens  de  meest diervriendelijke  manier hun paard iets kunnen leren. Ik denk dat niet alleen mijn horsemanship maar ook mijn didactische ervaring uit het bedrijfsleven hierbij behoorlijk van pas komt. Mijn basis is Koewacht op de Nederlands - Belgische grens tussen Hulst  en Zelzate.Trainingen gebeuren in overleg daar of waar dit het beste uitkomt

6 reacties

                                            zei wimmie

 

wim*mie

13 February 2008 om 14:17

He, lijkt me heel leuk om meer over te weten, welkom hier en veel weblogplezier. Liefs wilda
Zeeuwse dame

13 February 2008 om 14:55

Dank je Wilda, het  valt  nog  niet mee om  in de gaten te  krijgen hoe  alles  werkt  hier. Ik zit te knoeien met  een foto en met de  volgorde  van mijn verhaaltjes Cool

Ik zal proberen regelmatig wat te schrijven over mijn activiteiten, belevenissen met mijn en andermans paarden en cursisten.

Piet

 

horsepower

13 February 2008 om 15:57

 

Fijn weer een stukje van je lezen Piet, Man lief heeft ook met paarden gewerkt tot de tractor kwam, maar zijn grote liefde voor de paarden is altijd gebleven, toch wilde hij  er geen hebben toen hij stopte met werken, maar helpt vaak de paarden eigenaren hier in de buurt, zijn allergrootste liefde ligt bij het belgies koudbloed.Hij benadert het paard ook op de natuurlijke manier,laat ze ook paard zijn, en niet zoals zovelen,een knuffelbeest, want dat is het niet.Respect en je krijgt respect terug.

Een groet van Trien.prachtig paard

 

my.

20 April 2008 om 15:59

Mijn opa kocht  een Massey  Ferguson, met  dubbele  kluts  en ik geloof  dat  ie  reed  op  peterolie. Maar dat vond  ik  ook  leuk  hoor  Smile

 Traint  je  man jonge trekpaarden? daar zou  ik  heel  graag  eens bij  kijken!

Ik  geloof  dat  ik ooit  wel  eens een stukje  geschreven heb  over  opa  met  zijn paarden, zal  eens  zoeken.

 

horsepower

21 April 2008 om 20:06

Dag Piet, 

 

Wij zijn (al jaren) blij met jou en al je kennis. Fijn dat je die met ons blijft delen!. Weet dat je gewaardeerd wordt! 

Manôn en tinker Bries

M. de Waard

21 August 2016 om 16:40

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.