denken over paarden

Mijn naam is Piet Loof.www.pietloof.nl Docent Natuurlijk Bekappen, Kaizen-clickertrainer, rechtrichten,zadelpassen en thermografie. Lees deze log eens en vergeet het archief niet!

Ze is weg...

2 reacties

Ze is weg.
Gisteren de eigenaresse Beda en haar vriendin leren bekappen, vanmorgen mijn manier van omgaan met Alegra uitgelegd en aangeleerd.
Het was zichtbaar een emotionele ervaring voor haar dat ze voor het eerst ongestraft de benen aan kon raken , op kon nemen en er een rasp overhalen.
Ik ben blij dat het allemaal gelukt is, we hebben samen nog wat gevoetbald en gespeeld en mis  haar nu  al.

Maar ach ja, ik moet niet emmeren. Wordt wákker Piet!
Beest krijgt het best mogelijke leven en omdat ze bij deze mensen is terechtgekomen zal dat ook een zo lang mogelijk leven zijn.
Als je bereid bent om 6 of 7 uur uur met een trailer, een dier waar je niet de dingen mee kunt doen die je uiteindelijk wilt doen als je een paard hebt, wilt wegbrengen en ook weer 4 uur om haar naar je huis op te halen, te leren bekappen, ( ondertussen je ook nog laat overtuigen dat je prachtige Andalusische schimmelhengst van 16 jaar tóch beter af zal zijn zonder ijzers aan de voorvoeten) een cursus 'lange teugels" bij Piet Bakker wilt volgen, een wei tegenover je huis kunt versieren na al jaren weidegang op Texel - en nu ook weer in Koewacht - kost en inwoning te hebben betaald, verdient zij veel meer respect dan ik, omdat ik een beetje van mijn tijd en kennis gegeven heb.
Wie heeft er nog zo'n paard en zo'n hart ervoor.... Breng maar! 

Hieronder  een  ontzettend  fijne  reactie  van Beda. ik  moet  zeggen: dat  streelt!

 


Ik wilde even hier een reactie op geven natuurlijk, ik ben Beda en ik ben ongelofelijk blij met Piet, hij heeft het zo ongelofelijk goed gedaan en heeft dat bereikt wat niet in mijn macht lag.. ik kon vanmorgen voor het eerst Alegra haar voetjes oppakken, zonder enige problemen en ja dat was best emotioneel omdat dit 6 maanden geleden puur ondenkbaar was.. Ik heb heel veel kennis opgedaan gister bij de cursus en wat een ervaring! zeker om dan ineens met de rasp over de voeten van Alegra te gaan. Het afscheid was apart, Alegra liet gister al merken dat ze heel goed wist dat er wat ging gebeuren, ze kwam namelijk niet toen Piet haar riep, ook voor Alegra was het een afscheid volgens mij, ze heeft daar weer vertrouwen gekregen.Het meisje ging weer zo op de trailer en heeft na een reis van 4 uur zich aangesloten bij nieuwe vriendjes in het land en we gaan vol vertrouwen aan de slag met haar.
Piet het was super gezellig en je bent de 'goeiste' bedankt voor alles wat je voor Alegra (en mij) gedaan hebt en we zullen het nooit vergeten, we houden je zeker op de hoogte hoe het haar vergaat verder, thanks x Beda

2 reacties

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v199/Cloris/Alegra/AlegraHeilo094.jpg[/IMG]

 [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v199/Cloris/Alegra/AlegraHeilo008.jpg[/IMG]

Met haar nieuwe vrienden, toch wel een behoorlijke 'klap' van het transport wederom gehad waardoor ze achter nog meer ontlast dan normaal, heeft ook bovenop het kruis een wond vermoedelijk van de trailerstang toen ze is gaan zitten. Straks weer kijken of ze een beetje is bijgekomen, maar ik laat haar even met rust, doe wel haar voeten natuurlijk, alleen het werk aan de lange teugel laat ik even nu, eerst bijtrekken.

 

 

Beda

12 August 2009 om 12:28

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.