Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

Prettige jaarwisseling

0 reacties

Mijn karakter kun je niet vergelijken met een vrolijke symfonie. Ik ben wel de leukste van mijn oorspronkelijke thuis maar dat zegt meer van mijn familie van dat oorspronkelijke huis dan van mij. Negatief sta ik zeker niet in het leven, optimisme is er, maar is zeker niet dominant aanwezig. In de kontakten ben ik veelal plezierig en open. Let op! veelal. Vanuit mijn "zijn" en verleden ben ik zeker kritisch maar wel positief kritisch. Waarom schrijf ik dit alles? Om aardig gevonden te worden en niet te worden veroordeeld door het volk? Ik heb nl grote irritatie met betrekking tot deze laatste dagen van dit jaar.

Wat nu weer? Bij bijna elke winkel wenst men mij een prettige jaarwisseling. Ook mensen die elkaar vluchtig zien roepen elkaar deze prachtige woorden toe. Soms nog gevolgd door de kreet met iets erin als een goed begin.En natuurlijk straks op op 31.12.volgt nog de echte wens; Gelukkig Nieuwjaar!!! Byzonder dat we bijvoorbeeld met ernstige zieken moeite hebben. Slaan we die over? Zegt dat niet iets?

Gadfer, ik kan er niet tegen. Wat een flauwe kul! Natuurlijk wens ik iedereen het beste maar hoe stom kun je zijn zeg. Denk je nu echt dat het ook maar iets uitmaakt voor de begunstigde? Het leven gaat zoals het gaat en daar kan geen hond iets aan doen. Toeval of de voorzieningheid; wat je ook geloofd, het treft allen. De wijze woorden van koning Salomon dat er uiteindelijk niets nieuws onder de zon is komen in mij op. Vanmorgen bij de apotheek vroeg ik voor het weggaan of deze woorden Prettige..... mij bespaard kunnen blijven en blijmoedig voldeed ze aan mijn verzoek. Ze leek er blij mee, de lieverd. 

Wat trickert? Waarschijnlijk niet eens de zinloosheid van de wens maar de voorspelbaarheid. Tradities? Misschien, maar ik ben er voorzichtig mee.Voor je het weet vierendelen we iemand op de markt op dat we vinden dat dit nodig is omdat.....Zorg goed voor jezelf en anderen!

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.