Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

pedi/manicure

0 reacties

Fiets ik vanmiddag in een grijze, grauwe dag en valt mijn oog op een etalage waarin een mevrouw haar werkzaamheden aan het verrichten is.

Wat zie ik? Twee vrouwen waarvan de rechterste een client en de linker de bovengenoemde mevrouw is. De client heeft haar hand op een tafel gelegd en de beroepskracht zit te friemelen. Opvallend detail, hetgeen mij in elk geval is bijgebleven, is het beschermlapje voor haar mond en neus.

Net schoot het betreffende beeld weer door mijn geest. Is dit nodig? Wettelijk verplicht? Stinken nagels van handen? Bij teennagels kan ik mij er iets bij voorstellen qua geur, al zitten die weer erg laag t.o.v. de mond van de zelfstandig onderneemster. Nee dat is niet waar realiseer ik mij nu, mijn eigen pedicure heeft ook een lapje en bij het behandelen der voeten is ze best dichtbij.

Toch vindt ik dit beeld van deze middag al met al raar. Heb ik een weeralarm gemist? Code groen. Verkeerde wind uit Tokiosealed  ? Ik weet het niet. Eigenlijk denk ik dat het een voorschrift is, zoals er inmiddels veel is voorgeschreven in dit land. 

Een voorschrift omdat nagels kunnen stinken en vuiligheid overbrengen. Hygiene en bacterieen.Een voorschrift met als doel bescherming van de consument. Ik moet nu ineens aan de Autoriteit Financiele markten (AFM)denken. Deze club en het lapje hebben veel overeenkomsten. Ik zal stoppen. Ik ben niet meer te volgen.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.