Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

winkel

0 reacties

Zaterdagmiddag. Ik had enige haast omdat ik om 13.00 uur ergens moest zijn en ik nog even een cadeautje nodig had. Dus via het centrum en even binnenkijken bij een bekende winkel met de lekkerste luchtjes en wat dies meer zij. Het was druk, erg druk, duidelijk sinterklaastijd. Tussen het gevriemel van winkelende en vooral zoekende mensen bood een mooi meisje in een strak pakje me een kopje thee aan. Nog los van de vraag dat ik helemaal niet kom om thee te drinken zou ik er vast niet in geslaagd zijn om dit kopje zonder knoeien naar binnen te werken. Kleine winkel, veel mensen, veel zwarte pakjes, veel artikelen. Geen ambiance om thee te drinken.

Ik nam snel een aardige kleur flesje van een douchegel of schuim van de schappen en hoorde een jonge man nog zeggen dat die en die niet moest zeiken (vast de ontvangster van een cadeautje) Verder op ging een kind uit het dak en keek een wanhopige moeder mij per ongeluk even aan. In de ogen was iets van : Haal me hieruit! En het was nog zo vroeg!

Na 5 minuten was ik al vol van de indrukken en meldde bij een ander strak pakje dat het artikeltje een cadeautje was. Me verheugend op de zuurstof vluchtte ik naar buiten. De zon brak weer door. Genietend van de wind om mijn hoofd reed ik naar de bestemming.  

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.