Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

Efteling

0 reacties

Na het vertrek uit het koopgootje in Brabant gingen we nog naar Halsteren, een bekend tuincentrum met het stempel dat zij de fraaiste kerstmarkt hebben. Een tuincentrum heeft voor mij iets aanzienlijks prettigers ( byzonder woord) dan een outlet dorp. Maar mijn kritische geest gaat overal mee naar toe. Een enkele keer laat ik herm thuis maar dat is een ander onderwerp.

Het parkeerterrein was indrukwekkend vol. Toch is er natuurlijk altijd en gaatje. De toegang was leuk gedaan. Ik dacht verdorrie dat het ineens wat gesneeuwd had, de lichte bebossing en bestruiking bij de ingang was voorzien van een laagje sneeuw. Er brandde een vuurkorf, er was drank en er was fruit. Ook werd ons een boterstaaf aangeboden voor een goed doel.

De binnenkomst was voor mij geheel niet in overeenstemming met mijn verwachting. Grote schermen, efteling muziek en sprookjesfiguren.Hardstikke leuk gedaan. Kaatsheuvel en Halsteren om te onthouden. Ook een zeer goed lopende tent waar men allerhande vette happen verkocht viel mij als latent eetverslaafde op. Mensen met bordjes met sausen, heel veel saus. Een byzondere entree dus, er was werk van gemaakt. Ik dacht nog wat zal er dan van binnen aan de hand zijn als het bij binnenkomst al zo groots is.

Dat viel echter tegen. Natuurlijk er was veel, erg veel. Ballen, bomen, engelen, lichtjes, kleuren,batterijen, stoelen, slingers, meer ballen, meer slingers, meer bomen, meer engelen. Onze hond in een winkelwagentje was lief maar onrustig. Ik werd het na een uurtje ook, wij kochten onze benodigde eenvoudige lichtjes en een paar kleinigheidjes. 

Even tot enige rust komen in het restaurant waarbij bijvoorbeeld La plaza in het niet valt. Wat een verleidingen! Wilt u een grote cappucino? Wilt u slagroom? Gebak? Vriendelijke maar goed getrainde commercialiteit. De koffie smaakte wel.

Wij kwamen uiteindelijk bij de kassa en kwamen weer in de efteling hal. Hardstikker donker met veel lichtjes. De winkel verlieten wij na het kopen van mandarijntjes en de boterstaaf voor het goede doel. Die werd overigens weinig aangeschaft. Liever een bal extra dan een goed doel steunen. Is dat cynisch? Ja. 

MIsschien kan de efteling tijdens de kerst veranderen in een tuincentrum?    

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.