Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

portemonee of portomonnaie of.....

0 reacties

Begin deze week meende ik mijn beurs in mijn kontzak te moeten stoppen, een zak zonder knoopje. Ik moest even een boodschapje doen, moet kunnen!!??????

Nee dus, na de aankoop om 16.33 uur ( kassabon) konstateerde ik om ca 17.15 uur dat ik het ding, waarin bankpas, rijbwijs, euro 100 en aantal andere passen, verloren was. De stress giert mij dan door het lijf. Eerst zelfde tochtje fietsen met je ogen speurend richting aarde. Dan bank bellen om je pas te blokkeren. Rest zou de andere dag moeten.

Wat gebeurd? Om ongeveer 17.30 uur zie ik in het logbestand van mijn telefoon dat ik gebeld ben om 16.58 uur door een 020 nummer. Wauw! Ik bel en krijg een soortement alarmcentrale, Tot mijn stomme verbazing kan men mij niet vertellen waarom ik gebeld ben. Er is niets vastgelegd in de systemen. Er zou een per abuis een verkeerd nummer zijn gekozen. Ja hoor, denk ik natuurlijk,  na 16.35 uur iets verliezen, om 16.58 uur gebeld worden door een alaramcentrale en daar is geen verband tussen? Mijn zuster!!! Ik word wekelijks gebeld door een alarmcentrale!

De volgende morgen naar het gemeentehuis en de politie. Vriendelijke mensen, duur ca 1,5 uur. Ik bel ook nog eens naar die alarmcentrale, krijg bijna nog mot maar er wijzigd niets. Ik stap op de trein voor een 4,5 uur durend reisje naar huis. Immers, de nieuwe bankpas wordt alleen naar het huisadres gestuurd en het rijbewijs moet aangevraagd worden in de gemeente waar je woont.  

Eind van de dag , als ik bijn thuis ben, krijg ik een facebook bericht van mijn neef, iemand zoekt mij, en plaatste 2 pasfotos van mijn vrouw en ik welke in mijn beurs zaten. (Voor 't zelfde geld staat je vriendin met wie je zo goed kan praten op facebook) Tsja, dat is een nevenrisico. Het is de eerlijke vindster van de beurs die vlak bij de plek des onheils woont. Zij vertelt dat ze onmiddellijk ( 16.58 uur????) een telefoonnumer heeft gebeld dat in mijn beurs zat en dat men het blije nieuws aan mij zou doorgeven. Nee dus.

Met dat nieuws was een reis naar huis onnodig. Ik bel nog eens met die centrale om wat feed back te geven maar ik geloof niet dat men zich er wat van aantrekt. Ook de betreffende bank, gemeente en politie heb ik ingelicht. Weinig blijheid alleen de politie reageerde empatisch. (Is dan blijkbaar toch je beste vriend). De gemeente deed het ook keurig via een e mail ( automatisch) waarin melding. 

Ik zou dit verhaaltje veel langer kunnen maken maar dat wil ik niet, maar neem van me aan het "gedoe"rond een dergelijk evenement veel naarder en heftiger is dan het evenement zelf. 

Advies: knoop op je kontzak! en in je zakdoek, dat laatste is altijd goed.

 

 

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.