Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

kerst

2 reacties

Zondag en maandag as. zijn het de zg kerstdagen. Het is nu vrijdag. Ik zie al de gehele afgelopen week erg drukke supermarkten en naarmate de "feest"dagen dichterbij komen wordt het drukker en chaotischer. Ook stijgt voor mijn gevoel de irritatiegrens. Karren worden (nog) voller en mensen speuren koortsachtiger op boodschappenbrieven. Zelfs het journaal vermeldde vanavond dat morgen de laatste dag is!!! Ik weet wel beter want een grote supermarkt in Middelburg is maandag jawel, 2e kerstdag van 10.00 uur tot 18.00 uur open. Overigens werken medewerk(s) ers vrijwillig en ontvangen 300% loon.

Ganaar die supermarkt die dag en je leert de aard van het personeel kennen( wie wil er geen 300%?  wink).  Ik vind het allemaal heel byzonder, een gewoon weekend, we noemen het kerst en we hebben ruim 1 week nodig om ons te pletter te kopen.Is er nog tijd over die dagen om het ergens over te hebben? Of hoe groter de kar met boodschappen hoe dieper de leegte? Vanmiddag was ik er getuige van dat iemand een fles wijn kocht waarvan zij vond dat die er zo mooi en lekker uitzag; de smaak deed er op dat moment niet toe. 

Ik moet bekennen dat ik er ook onderdeel van ben. Misschien haal ik 2e kerstdag wel een verse kip bij die bewuste supermarkt. Ons vriesvak is zo klein! (Kan niet bewaard worden) Bang om herkend te worden en erbij te horen zal ik me vermommen en de bewuste kip snel kopen om snel weer de winkel te verlaten.

Ik hoop dat degenen die de kerst, in overeenstemming met de kerstgedachte, wat soberder vieren ook fijne dagen hebben.

2 reacties

Ons "viesvak" ???

Ik begrijp van deze post geen HOL.

GinaHeynze

23 December 2016 om 23:57

Wat dacht je van vriesvak.

Oprisping

24 December 2016 om 09:04

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.