Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

zwarte humor.

1 reactie

Lees ik vanmorgen in de krant dat een blinde man de trein uit lazerde en met zijn billen op de kiezels terechtkwam omdat hij aan de kant uitstapte waar geen perron was. De treindeuren openden zich aan de verkeerde kant!.  Foutje dus. Normaal reageeert de deur alleen op het knopje "openen" als er een perron is, zo las ik. Ik schaam mij geenszins om te zeggen dat ik er erg om moest lachen zeker als ik dan weet dat de man niet gewond was. Ik kan daar niets aan doen en schiet elke keer weer in de lach. Beeldende geest.

Door een aantal mensen met wie ik sprak werd dit veroordeeld, zoiets doe je niet, dat getuigt niet van respect. Ik heb de indruk dat dit voorkomt uit een oordeel of een mening ( dogma?) zonder dat het individueel  getoetst wordt. Het hoort niet.... Anmehoela. De lach kun je niet onderdrukken, je kunt je hooguit afvragen waarom de een wel en de ander niet moet lachen.

Ik ben benieuwd of de blinde man er zelf,  na het afnemen van de schrik en boosheid om heeft kunnen lachen; ik denk het wel. Als je blind bent ontwikkel je vast humor, je zult wel moeten om het te redden!

1 reactie

Dit deed mijn opoe ook, lachen b.v. als mijn opa met zijn hoofd tegen de muur viel.Opoe had gezegd ik haal je stoel even weg maar of hij dat gehoord had?

wijari

22 December 2016 om 18:31

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.