Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

rijdende rechter

2 reacties

Vandaag spookt met enige regelmaat de uitzending van gisterenavond van bovengenoemde uitzending door mijn hoofd. In het kort: er is een heg zodanig geplaatst dat de eigenaar slechts aan een zijde eigen grond heeft waardoor hij in elk geval die kant kan snoeien. Hij betreedt dan immers zijn eigen grond. Aan de andere zijde is grond van de buurman, zo op het oog een koppige, vervelende man die geen toestemming geeft om zijn grond te betreden maar wel last heeft van het feit dat de heg niet wordt onderhouden. Hij kan de heg overigens vanuit zijn riante huis amper zien en liet de buurman 16 jaar lang gewoon de heg knippen. (Hij was ook berokken bij het plaatsen der heg en had geen bezwaar).  Door een onzinnig misverstand met name een slechte communicatie kreeg de man de pest in en nam dit achterlijke standpunt in. Zijn eis oa, wel de heg onderhouden maar niet op zijn grond komen. Dat gegeven spookt door mijn hoofd. Hoe kan een volwassen vent zo denken? Leg het me uit! In het gesprekje met Mr Reed bleek al snel dat ook dit berustte op angst. Hij had nl de indruk of het gevoel dat als de buurman over zijn land liep dat het land dan niet meer van hem was. De man hechtte blijkbaar aan bezit en had geen last van gezond boeren verstand. Bij de uitspraak in zijn nadeel bleek hij ook nog een slecht verliezer. Hij zou mais op het land zetten!!!! Alles om te voorkomen dat de heg werd onderhouden terwijl hij daar juist een probleem van maakt,  waarbij er door iemand anders op zijn land gelopen werd. Wat moet je toch met dit soort figuren? Is inburgeren een optie? Een gespreksgroepje met als onderwerp "wat is wijsheid?" Cursus sociale vaardigheden? Ik ben in elk geval nog zo stom dat ik me zeer erger maar aan de andere kant ook geniet van de uitzendingen omdat ik me elke keer weer verbaas over het aantal indioten die er in dit land nog rondlopen.   

2 reacties

Wat mij opviel: de echtgenote van de "nukkige" buurman heeft gezondheidsproblemen die een enorme inpact hebben op het gezinsleven. Waarschijnlijk is de buurman nooit de gemakkelijkste geweest, maar als daar bovenop nog eens de (over-)belasting komt als mantelzorger worden problemen op een ander vlak uitvergroot. Door de buitenwereld wordt dit als onzin en asociaal gedrag beschouwd. De rechter heeft op basis van wetgeving gesproken. Maar ik zag voornamelijk een oudere man die overbelast wordt met de dagelijkse zorg voor zijn verwarde echtgenote.

 

rigey

01 December 2016 om 01:58

Ja daar heb je zeker een punt. Dat was ook in mijn gedachten maar ik kon het niet "vriendelijk"verwoorden. De emotie die ik bij de nukkige man zag toen hij over zijn vrouw sprak was inderdaad opvallend.  Maar ja geeft dat je het recht om etc........? 

Oprisping

01 December 2016 om 08:20

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.