Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

portemonnee

0 reacties

Gisteren met een vriend met de boot naar Breskens en daarna doorgefietst langs de kust tot Cadzand. Een prachtige dag! Een fraaie kustlijn, fantastische stranden en een schitterende zee. Korte Broek, T shirt, zonnebril en een stom hoedje en doorleefde pet. Ik ben erg pro-Walcheren maar onder de indruk van de andere kant. Veel aktiviteiten, prachtige fietspaden en altijd weer dat uitzicht. Wauw! Cadzand is aan t vernieuwen en bouwt zelfs een haven. Beetje futuristisch aandoend, byzonder. Veel nieuwe huizen, en hotels. Het verschil tussen welgesteld en arm wordt niet kleiner, denk ik.

Te cadzand bezochtten wij de viswinkel en nuttigden ieder 2,5 haring op het terras ( jawel 5 voor euro .. ). Ook ik liet de zaak nu in stukjes snijden omdat ik gemerkt heb dat ik er dan langer mee doe. We aten nog wat andere vis en dronken er wat bij. De haring was schoongemaakt waar we bij stonden en het was heerlijk. Misschien wel bijna perfect.   Cadzand Bad, viszaak op het hoekje, niet slecht !!!!!

De terugtocht was niet minder prettig en mijn hoofd was weer lekker ontspannen, ook minder bezig met ziekenhuizen ed. Bij de boot te Breskens deed ik de ontdekking dat ik mijn portemonnee mistte. Beetje paniek in mijn nog rustige hoofd. Bankpas/rijbewijs/euro 60/diverse kaarten en passen. Bah! Omdat er weinig fietsers meer mee konden gingen we snel door het hekje zodat we zeker waren van de overtocht. Mijn vriend zocht op Google snel naar een tel nummer van de viswinkel en al snel had ik een man aan de lijn. Moeilijk te verstaan maar het besef dat het verlorene afgegeven was drong snel tot mij door. Opluchting! De mensen naast onze terrastafel hadden hem op onze tafel zien liggen. Het had weinig zin om als een idioot terug te fietsen dus ik sprak af er vandaag om te komen.

Aldus, zojuist gedaan per scooter. Vandaag ook weer veel (oudere mensen).Bijna aangekomen in Breskens om acht voor half 2 waarna men het weer druk heeft met de vraag of het apparaat om het heel of het half uur gaat. Denk even na mensen! Hij gaat daar niet een half uur stil liggen ( ach ja zou kunnen).

Oh ja, helaas had de visboer geen ades van de mensen die de portemonnee hadden afgegeven . Ik heb ze symbolisch 2 harinkjes ( in stukjes) gegeven en zelf opgegeten.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.