Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

Confrontatie

0 reacties

Vanmorgen op de fiets naar het Gemeentehuis. Reden van mijn bezoek: het paspoort is bijna verlopen en ik wil een nieuw dokument hebben  De fiets gestald en dan lopend omhoog de hellingbaan op.Een mooie toegang, houdt de burger wat op afstand en voorkomt dat iedereen maar zo binnen loopt. Bij binnenkomst van de hal zie ik behalve een beveiliger aan een bureau ook een receptiemeubel waar een charmante mevrouw achter zit. Dat ik haar charmant vind doet niet ter zake maar het is wel meegenomen. Ik volg mijn gevoel en kies voor de charme. De beveiliger kijkt me te nors en is te groot. Zij vraagt mijn doel van het bezoek en ik krijg een nummertje zonder dat ik me dat voel; hetgeen wel knap is van mezelf, nietwaar? Ik realiseer me nu dat dit iets zegt over deze mevrouw.

Zittend op een stoel tesamen met ca 5 anderen ( aparte stoelen) kijk ik naar ca 6 balies waaraan maar 1 ambtenaar bezig is. Psychologisch niet handig, na korte tijd zie ik om de hoek nog meer balies.  Ik zit heerlijk, mag best even duren. Na een klein kwartier ben ik aan de beurt. Een kort, zakelijk en prettig kontakt. Mijn vingerafdruk wordt van twee wijsvingers gevraagd en we hebben het even over de keuze van het soort dokument. De prijs van het paspoort valt weg tegen de gift van de ZLM en het wordt een paspoort. De vrouw wijst me erop dat het paspoort 10 jaar lang geldig is.

Na het afdalen der hellingbaan, zit ik al snel op de fiets en heel hard dringt de realiteit tot me door. Met name familiair gezien (en er zijn nog wel wat redenen) kan dit dus de laatste keer zijn van het aanvragen van een paspoort. Oeps die komt keihard binnen. Effe slikken.Ik fiets voorzichtig terug naar huis en bedenk dat er voor burgers boven de 62 beter dokumenten met wat kortere geldigheidsduren aangeboden kunnen worden. Ook dit vanuit psychologisch oogpunt.

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.