Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

Macht

0 reacties

Vanmiddag werd voor mij zichtbaar gemaakt wat een uniform en een fluit kan doen met een mens. Ik vond het nogal heftig. Het was rond een uur of half 4. Vanaf het abdyplein wilden mensen naar huis met hun resterende spulletjes na een, naar ik aanneem fijne, zonnige dag. Er waren 2 verkeersregelaars die een opdracht hadden om autos niet te laten parkeren aan de Korte Burg. Men moest doorrijden tot de rotonde bij de fontein. Links van de fontein als men niet wilde inladen, rechts als men wilde stoppen om goederen in te laden.Prima.

Het was niet druk en de Korte burg was bijna leeg. Een automobilist zet de auto aan de kant bij een doorgangspoortje naar het abdyplein met het doel zijn familie en spullen op te halen. Men had duidelijk op die plek afgesproken. Vlak voor de hoofdtoegang naar het abdybplein klinkt een driftig fluiten, overgaand in achter elkaar nog driftiger fluiten. De man in de auto ziet het niet, er zit immers minstens 150 meter tussen ( schatting) auto en verkeersregelaar. Als de fluit niet helpt volgt verbaal geweld: DOORRIJDEN!!!!!! ( keertje of 4) De geest van bevrijding verlaat snel mijn hoofd. Uiteindelijk banjert de regelaar naar de man en sommeert hem door te rijden. En zo vervolgt zich dit fenomeen nog een paar keer. En heus, ruimte zat! Ook als de man een auomobilist wil laten stoppen waan je je in een scene waarbij een drugsauto wordt aangehouden!!!  Heb je met je kinderen net wat spulletjes vekocht in een vriendelijk zonnetje met ontspannen mensen. Krijg je dit soort figuren.Bah. Maar, zij weten niet wat zij doen waarschijnlijk.  

Het lastigste vind ik later nog de samenspraak tussen de twee heren. Zij genieten echt van de macht die ze eventjes hebben waarbij regels regels zijn. De mensen luisteren niet is hun klacht. Je moet wel zo autoritair optreden denken zij. Ik spreek er een aan en wijs op hun gedrag. De vraag of regels niet geinterpreteerd moeten worden is te ingewikkeld, Zij gaan onmiddellijk in de verdediging. Ik word niet begrepen en het is goed zo. Wel zou ik de beleidsmakers of uitvoerders willen vragen mensen aan te stellen die competent zijn voor hun werk en over wat omgangsvormen beschikken. Met iets meer fatsoen en uitstraling hou je de sfeer van bevrijdingsdag nog even vast en wordt die in elk geval niet wreed verstoord. Een uniform is daarbij van minder belang, het doet zulke gekke dingen met mensen, ik ken er wat voorbeelden van.......... De politie heb ik niet gezien. Jammer, misschien had een politieagent het even voor kunnen doen.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.