Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

[email protected]

0 reacties

Ach je wordt wat ouder. Je hebt een labtop, een telefoon, inmiddels een tablet en je kijkt televisie.Er is zelfs netflix! Met dat laatste heb ik regelmatig gedoe maar meestal kom ik er wel uit. Nu kreeg ik enige weken geleden van mijn dochter een cadeautje in de vorm van een camera. Goed bedoeld, nl. om de hond in de gaten te houden als ik weg ben. Ik ben nl een beetje bang dat het beestje piept in het appartement waar ook wat anderen wonen. Lief bedoeld van de schat. Ik probeer. Zoek me een rotje hoe je een QR code moet scannen. Blijkt een app te zijn. Wonderlijk, de app scant en ik kan kontakt gaan maken met telefoon en camera. Lukt een eind maar niet helemaal. Geen beeld. wifi signaal valt weg. Inmiddels ben ik al ruim 1,5 uur verder. Later komt mijn dochter even kijken maar zij loopt tegen hetzelfde aan. Ook weer een uurtje prutsen en pielen en drukken en lezen en kijken....... Ik raad haar aan het ding mee naar haar huis te nemen. Doet ze en na heel snel meldt ze dat het werkt! Nou leuk cadeautje voor jezelf denk ik nog.

Ik bel vandaag met Zeelandnet. Men leest de router uit en inderdaad het signaal is zwak en zoekende evenals ikzelf. De vriendelijke medewerker vraagt of ik een kabeltje heb zodat we iets kunnen uitlezen. De vraagt heeft u een kabeltje doet me al in de geestelijke gordijnen springen. Ik stik van de kabeltjes....... Maar welke? Ook probeert hij me nog te interesseren voor een ander pakket voor de TV zodat ik Netflix kan beeindigen. Trekt me wel aan omdat je dan niet via een app en telefoon de tv moet bedienen waar ik dus ook vaak gedonder mee heb. Chromecast? Hou erover op. Toch vindt ik het te veel geld voor een impulsaankoop en de man begrijpt dat een beetje...

Lang verhaal kort. Ik vandaag naar de media markt om een wifi versterker. Kwestie van in stopkontakt doen zegt men. Ja mijn zuster. Voor een prijs van euro 79,-- moet ik weer behoorlijk wat handelingen verrichten. Zelfs moet er een kabeltje worden bevestigd tussen het nieuwe ding en de router. Zelfs het boekje vindt ik ingewikkeld. Zie ook niet of nauwelijks welk ding in het stopkontakt moet en welke verbonden moet worden met de router.  Pff. Maar het zit en lijkt te werken en ik raak weer ontspannen. Of het helpt? Ik weet het niet, eerst maar afwachten of mijn dochter nog terugkeert met de camera. Soms wordt ik er zo moe van. Hou toch op met al die behoeftes! Laat die hond toch blaffen.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.