Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

afdingen

0 reacties

Wilde van de week een goeie bos bloemen kopen voor mijn vrouw. Kom bij een kraam en mijn oog valt op een fraaie bos, fraai qua compositie en kleur. Prijs euro 15,-- Poeh,  best pittig. Daarnaast staan er ook voor euro 7,99 maar die vind ik aanzienlijk minder. Ik ben van nature geen afdinger, omdat ik geld niet belangrijk wil laten zijn en ik het geen prettige manier vind. Natuurlijk zegt dat iets van mij maar het is nu eenmaal een feit. Wat ik wel kan is praten en ik ben van nature geloof ik een vriendelijk mens. ( Ja zal mijn vrouw zeggen, met name tegen vreemden). Daarnaast heb ik naast veel onmogelijkheden de mogelijkheid mensen gunstig te stemmen. 

Al snel klinkt het; kan ik u helpen mijnheer? en ik zeg dat ik die bos van euro 15 fraai vind maar een beetje duur en iets zoek in de "middenweg". De goede man wijst mij op die van euro 7,99. Nee zeg ik, een middenweg is mi iets van euro 12,50 ofzo. Het blijft eventjes stil. Vervolgens klinkt het vriendelijk : "nou vooruit dan".  Blij verrast bedank ik hem. Hou er wel een goed gevoel aan over. Beetje trots ook wel. En dat voor een volwassen vent.

Eind van de middag heb ik nog twee bosjes kwalitatief goede tulpen nodig en koop die natuurlijk bij hem. Een loyaliteit die voor mij ook van belang is. 2 bosjes voor euro 6,--. Hoewel de gedachte zich even aan me opdwingt ding ik natuurlijk niet af. Grappig, ik merk dat het gewoon niet bij me hoort! Ik heb te weinig raakvlakken met die gewoonte en een niet zo positief beeld van mensen die altijd en overal op afdingen. Een bijstandsmoeder zie ik het bijvoorbeeld niet doen. En die zou het wellicht moeten doen!

Ook realiseer ik me dat Ik in mijn leventje een aanzienlijk aantal haringen ( vis) naar binnen heb laten glijden. Het bedragje van euro 2,50 wordt daardoor erg relatief. Kun je trouwens ook op haring afdingen?

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.