Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

J.C.

1 reactie

De dag dat Johan Cruyff overleed stond de wereld een paar uur even stil zo leek het. Zelfs de gebeurtenissen in Brussel waren ineens weer even ver van ons bed. Het sterven van een mens, overigeens met byzondere kwaliteiten schijnt meer van belang dan het sterven en lijden van tientallen mensen bij de aanslagen in Belgie. In een krant las ik zelfs de uitroep van iemand uit Betondorp dat hij liever had gehad dat er wat meer Belgen de lucht in waren gegaan dan dat Johan was overleden. Beetje emotioneel en niet doordacht wellicht, maar toch. Op vrijdagavond hoorde ik ook van een kennis dat er een grap circuleerde dat Cruyff 2e paasdag op zou staan. Eerlijk gezegd moet ik daar, met wat schuldgevoel, om grinniken. Wordt het toch een beetje spannend morgen, 2e paasdag.

Interessant, zo zijn we van een aanslag in Brussel met vele doden, via de dood van een talentvolle voetballer naar het sterven en lijden van een eveneens talentvol mens Jezus Christus waar we, in de media in elk geval, veel minder bij stilstaan. Of dat ingeval van het individu ook zo is mag u zelf beoordelen...... Morgen, een fijn bezoek aan de meubelboulevard. 

 

 

1 reactie

Inderdaad, de aanslag in Brussel was door J.C helemaal in het niet geraakt. Dat was mij ook opgevallen, triest zoveel doden en slachtoffers in Brussel, onschuldige mensen, waarvan ik bang ben dat het niet de laatste aanslag zou zijn in Europa. Moeilijk is ik ben totaal geen voetbal liefhebber, maar mensen overlijden nu eenmaal op een moment, en ik vindt dat toch heel wat anders dan een aanslag op onschuldige mensen. Ik vindt dat u dat oplettend heeft waar genomen

peter loof

27 March 2016 om 20:22

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.