Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

De wachtkamer.

0 reacties

Vanmorgen naar de uroloog. Na het melden bij de receptie meteen door kunnen lopen naar de wachtkamer. Men meldt ons dus bij de receptie al aan. Keurig! (Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door). De uitlooptijd was volgens een der aanwezigen in de wachtruimte ruim 45 minuten. Ach, ik ben gepensioneerd. Maak me daar niet al te druk om en geniet wel van wat er in zo'n wachtamer gebeurd. Met name de opmerkingen en specifiek de dingen die niet worden gezegd maar wel "uitgestraald". Mijn vrouw is een lieverd en wilde mee omdat ik altijd of te gemakkelijk ben of een te groot drama mee naar huis neem. (Dat, als de uroloog dan zegt dat ik nog 6 maanden heb dat ik dan thuis zeg dat het krap een maandje zal zijn ). Overigens ging zij lekker breien. Prima!

De essentie van dit verhaaltje is voor mij echter de man die vlak naast mij/ ons zat met een vriendelijke air van ach ik ben niet nerveus hoor. Ik zit hier heel ontspannen.... Dit was niet in overeenstemming met zijn non verbale akties. Alles bewoog met name de spieren in zijn gezicht waarbij hij elke keer hetzelfde riedeltje voortbracht. Ik kon maar niet niet ontdekken of het fluiten of sissen was , geef het een naam, Even dacht ik zelfs oud christelijke liederen te herkennen. Niet eventjes wat lawaai, maar konstant dat geluid van een wegduwend niet welbevinden met een vrolijk gezicht.  ( dat denk ik dan he, hoeft geenszins waar te zijn).

Ik overwoog wat te zeggen maar zakte even weg in gedachten bij mijn eigen blaas en plasbuis toen ik een ferme klap om mijn knie kreeg. Ik schrok, had ik al zo snel zo veel kontakt gemaakt met deze man? Had hij mijn belangstelling gevoeld? Een nieuwe vriend? Snel terug in de realiteit bleek het mijn vrouw te zijn die de klap gaf. Gelukkig. Zo snel maak ik geen vrienden! Gelukkig was de beste man snel aan de beurt en werd het rustig. Geen achtergrondmuziek meer...........

 

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.