Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

Kwalen

8 reacties

Lang geleden had ik wel eens griep, een auto-ongeluk, een hernia, een vaatafsluiting, een schouderluxatie, een snee in mijn vinger, een stijve nek, hoofdpijn, een blaasontsteking, diarree, koorts, een verstuikte voet, waarschijnlijk een aantal kinderziektes en wat dies meer zij en die ik inmiddels vergeten ben. Afhankelijk van de ernst van de ziekte of situatie heb ik die zaken nooit echt in verband met mijn leeftijd gebracht, ik heb althans geen,  en niet bewust een oorzakelijk verband gelegd. 

In het heden, nu ik de leeftijd van iets boven de 60 heb bereikt, is dat verband er veel vaker! Wel logisch, want je bent in een totaal andere levenssitusatie beland. Trouwens in veel gevallen is er helemaal geen verband maar plaats ik het pobleem zelf in die andere kontekst. Natuurlijk zegt dit veel van mij. Toch heb ik zeer  "de pest" aan ouderen die alsmaar  praten over zichzelf, hun kwalen en problemen. Ik behoor m.i. niet tot die categorie maar moet me er dus heel bewust van zijn dat ik dat zo wil houden. Weet wat me te doen staat. Ook prettig voor mijn omgeving.  

 

 

 

 

 

8 reacties

Quote: Toch heb ik zeer "de pest" aan ouderen die alsmaar praten over zichzelf, hun kwalen en problemen.

Maar U heeft nog niet anders gedaan! Lees eens terug en verwonder U.

wispelhuis

22 February 2016 om 23:05

Ik verwonder mij ook over u 

Oprisping

22 February 2016 om 23:08

En waarom heet dit "log" ineens geen oprispingen meer? Zeer merkwaardig, het maakt het ook moeilijker om te volgen. (Tip!)

wispelhuis

22 February 2016 om 23:09

Omdat er administratief e.e.a. niet goed ging en iemand anders de naam "oprispingen" inmiddels gebruikte. Vandaar. Is dus niet zo merkwaardig hoor, kwestie van overmacht en adm.onhandigheid.

Oprisping

22 February 2016 om 23:14

Overigens heb ik e.e.a. herlezen en ik verwonder mij over uw interpretatie! Grappig.

Oprisping

22 February 2016 om 23:15

Oh u heeft het alleen over het laatste stukje ""Kwalen"? Natuurlijk gaat dit over mijzelf maar als u daar de essentie of de bedoeling van mist moet u waarschijnlijk lekker gaan slapen. Is niet bepaald gemopper over mijn kwalen............ Welterusten.

Oprisping

22 February 2016 om 23:26

Ik wens U hetzelfde toe.   Voor mij is het nog wat te vroeg. Mvrgr. 

wispelhuis

22 February 2016 om 23:31

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.