Kanttekeningen

Oprispingen, zoals soms na het eten. Het is er, zomaar, heel plotseling en soms erg ongelegen.  

Toekomst

0 reacties

Moest vanmorgen bij een voormalig verzorgingstehuis zijn, een flatgebouw met heel veel kamers. Voormalig, omdat het gebouw nu gebruikt wordt om studenten onderdak te bieden.

De aanblik van de centrale hal bezorgde me al meteen een oordeel. De blik op de vloer, nadat mijn schoenen incidenteel vastplakten op de vloer versterkte dit oordeel. Naast een halflege container in diezelfde hal stond troep en er waren blikjes, papier en vooral veel smerigheid. Met name die container raakte mij, men is blijkbaar gewoon te belazerd om de troep erin te deponeren. Liever er naast.

Ik wilde geen oordeel maar ben ervan overtuigd dat een gemiddeld AZC er schoner uitziet. Die vergelijking komt in mij op omdat velen oordelen hebben over dat onderwep. ( Toon mij uw tuin en ik weet wie u bent). 

Studenten studeren en hebben toch ambitie om er wat van te maken? Sterker nog, zij gaan toch minimaal de maatschappij beinvloeden? Blijkbaar ontbreekt er iets. Een hele basale eigenschap. Ik ga niet over de oplossingen, die in dit geval uiterst eenvoudig zijn.

Waarschijnlijk is er een feestje geweest en wordt het na mijn vertrek gewoon schoongemaakt. ...................

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.