Ondernemen

Dit zijn Usenet begrippen die je moet kennen!

0 reacties

Usenet is nog voor veel mensen een vaag begrip, laat staan de begrippen om Usenet heen. Daarom hebben we vandaag voor jou een uitleg opgesteld voor een aantal begrippen. Ook leggen we in het kort uit wat Usenet is en wat je er nou precies mee kan. Lees snel verder om meer te leren over Usenet. 

Wat is Usenet zelf eigenlijk?

Met Usenet krijg je met een abonnement toegang tot verschillende servers. Zonder abonnement kom je er niet in. Dat is eigenlijk ook meteen het grootste verschil met het ‘normale’ internet. Een abonnement kun je afsluiten bij een provider. Op Usenet vind je allerlei interessante soorten informatie, in de vorm van fora. Op deze fora zijn verschillende bestanden te vinden. Ook kun je er films en series kijken. Je kunt ze zelfs legaal downloaden. Ideaal! In de volgende paragrafen gaan we in op een aantal begrippen.

Free servers of payservers

Om van Usenet gebruik te maken moet je betalen aan een provider: een Usenet-service provider. Usenet valt dus onder een payserver, want je moet er simpelweg voor betalen. Hoeveel je betaalt ligt aan het abonnement dat je kiest. Als een Usenet-serviceprovider gratis of voor een gedeelte gratis de dienst aanbiedt, dan heet dat een free server.

Retentie

Het volgende begrip dat we met je willen bespreken is retentie. Retentie staat voor de tijd dat een Usenet provider de bestanden die zijn bewaard op de server houdt. Dit is dus hoelang jij gebruik kunt maken van je gedownloade bestanden. Hoe langer de retentie, des te beter jij van de diensten van Usenet kan genieten. Retentie verschilt per abonnement. 

Wil je meer weten over Usenet?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Usenet nu de termen duidelijker zijn en wil je er meer over weten? Dan raden wij de site van ViperNews aan. Daar kun je zo in een klik nog meer begrippen vinden. Ook kun je bij hen een Usenet abonnement afsluiten, zo kun je Usenet zelf gaan ervaren. Veel plezier met het genot van Usenet!

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.