Ondernemen

Een pakket versturen? Hier moet je op letten!

0 reacties

 

Wanneer jij een pakketje wilt versturen, is het handig om precies te weten welke stappen je moet doorlopen. Zo moet je rekening houden met zowel de afmetingen als het gewicht van je pakket, maar moet je ook goed gaan kijken naar de verschillende vervoerders die jouw pakket op plaats van bestemming gaan brengen. Elke vervoerder hecht uiteraard weer waarde aan andere zaken en dus is het van belang dat jij precies weet welke transportdienst het beste bij jouw pakket past. In dit artikel vertellen wij jou gelukkig alles wat je moet weten om jouw pakket veilig en verantwoord naar het punt van bestemming te krijgen. 

Brievenbus of pakket?

Als jij één of meerdere pakketten wilt versturen, is het belangrijk om de eerste stap meteen goed te doen. Zo moet jij gaan bepalen of jouw pakket geschikt is als brievenbus- of als pakketpost. Op de websites van de verschillende transportdiensten zie je gelukkig snel welke afmetingen bij welke manier van transporteren horen. 

Een punt van aandacht als het gaat over de brievenbus- en pakketpost, is dat je er altijd voor moet zorgen dat jouw product zo efficiënt mogelijk wordt verpakt. Zo zou het zonde zijn om bijvoorbeeld een T-shirt meerdere keren dubbel te vouwen, zodat er geen mogelijke manier is om deze in de brievenbus te stoppen. Optimaal ruimtegebruik is dus echt een eis wanneer jij pakketten wilt versturen.

Maar wie brengt mijn pakketje dan?

Nu je weet hoe je jouw producten moet verpakken en onder welke soort transport ze vallen, is het handig om even te gaan kijken naar de verschillende transportdiensten. In Nederland kennen we een betrekkelijk groot aantal bedrijven dat jouw pakketje van A naar B kan brengen (en uiteraard weer terug als het moet). 

Voordat je jouw pakket gaat versturen is het raadzaam om precies te weten waar jouw pakketje naartoe gaat. Wanneer jouw pakket de Nederlandse grens overgaat om ergens in het buitenland bezorgd te worden, is het niet handig om te kiezen voor een dienst als PostNL. Gelukkig zie je op iedere website van welke koeriersdienst dan ook waar er allemaal naartoe verstuurd wordt en uiteraard hoe dit gedaan wordt. Kortom, lees je goed in voordat je jouw pakketten gaat versturen!

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.