Ondernemen

Je bedrijfsauto een lege accu? Dit zijn de verschillende oorzaken

0 reacties

 

Als ondernemer zou het zomaar kunnen dat je veel uren in de auto doorbengt. Van de ene afsrpaak naar de andere afspraak rijden kan op termijn ook gevolgen hebben voor je accu. En de accu is natuurlijk een belangrijk onderdeel van iedere auto. De accu beschikt over elektrische energie die ongeveer hetzelfde functioneert als de batterij van een mobiele telefoon. Deze energie is nodig om je auto op te starten omdat de accu stroom levert aan de startmotor van jouw auto. Dit gebeurt wanneer je de sleutel in de auto omdraait. De accu levert ook stroom aan de elektrische accessoires van de auto wanneer je dynamo hier te weinig stroom kan aanleveren. Het gebeurt vaak dat een accu zomaar leeg kan zijn en in dit blog kijken we naar de verschillende oorzaken daarvan. Benieuwd naar deze oorzaken? Lees dan snel verder! 

 

Slijtage, laadspanning en temperatuur

Wanneer een accu plots leeg is, is er altijd wel iets aan de hand. Een oorzaak kan bijvoorbeeld zijn dat de accu is versleten. Accu’s maken namelijk deel uit van twee slijtage processen waardoor ze steeds minder lang meegaan. Wanneer dit het geval is moet de hele batterij vervangen worden. Een andere oorzaak kan een lange inactiviteit zijn, als de auto een lange tijd stilstaat loopt de batterij langzaam leeg. Dit is op te lossen met startkabels maar het is aan te raden om de accu regelmatig op te laden als je de auto niet vaak gebruikt. Het kan ook zijn dat de laadspanning van de accu te hoog of te laag is. Een lage laadspanning zorgt er voor dat de accu niet goed op laad en een te hoge laadspanning leidt tot het opblazen van de accu. De laadspanning moet altijd tussen de 13,8 en 14,8 volt zitten en die kan je controleren met een voltmeter. 

Een andere oorzaak kan de temperatuur zijn. Wanneer de temperatuur 10 graden boven de aanbeveling komt kan dit leiden tot een verkorting van de levensduur van de accu. Lage temperaturen, vooral wanneer dit onder de -18 graden is, kunnen ook leiden tot een lege accu. Veel mensen ervaren tijdens de wintermaanden vaak startproblemen en het is verstandig om de accu dan wat vaker op te laden. Het rijden van korte afstanden kan ook een oorzaak van een lege accu zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat de batterij niet op bedrijfstemperatuur komt waardoor de accu beperkt oplaadt. De laatste oorzaak kan een gebruikersfout zijn, bijvoorbeeld een winterstop of het aan laten staan van de autolampen. Dit kan tot beschadiging van de accu leiden. 

 

Goedkoop een nieuwe accu 

Wanneer je accu niet meer werkt en hij niet meer op te laden is, moet er een nieuwe accu worden aangeschaft. Dit kan je goedkoop doen bij MijnAutoOnderdelen.nl. Bij MijnAutoOnderdelen.nl verkopen ze auto onderdelen voor groothandelsprijzen waardoor een nieuwe accu 25% goedkoper is. Benieuwd naar MijnAutoOnderdelen.nl? Bekijk dan hun website of neem contact op met de experts! 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.