Ondernemen

Waarom een gebruiksvriendelijke website belangrijk is

1 reactie

Heb je een eigen bedrijf met daarbij een website of ben je eigenaar van een webshop? Dan wil jij waarschijnlijk heel graag een gebruiksvriendelijke website. Maar wat is nou eigenlijk een gebruiksvriendelijke website en hoe krijg je dit voor elkaar? Naast dat de website gebruiksvriendelijk moet zijn, wil je natuurlijk ook de bezoekers naar je website trekken, dus je moet goed gevonden worden in de zoekmachines. Daarnaast moet je het in ieder geval van jouw concurrenten winnen qua snelheid, want het laatste wat je wilt is natuurlijk dat jouw website te traag is, dat je bezoekers hem snel verlaten en vervolgens naar jouw concurrent gaan om daar een aankoop te verrichten. Heb jij bijvoorbeeld een Magento 2 hosting of shopware hosting? Lees vooral even verder in dit blog.

De laadtijd van een websiteEen website is gebruiksvriendelijk wanneer het beschikt over verschillende punten. Allereerst is de laadtijd van belang. Hierboven is hier ook al over gesproken, want dit is van cruciaal belang. Laden de pagina’s snel? Dan houd je je bezoekers langer vast. Daardoor is er natuurlijk een grotere kans op een hogere omzet wanneer je bezoekers blijven hangen. Ben je benieuwd naar de pagespeed van jouw website? Dit kun je nakijken met van Google Pagespeed Insights. Dit toont aan wat jouw pagespeed is en of er verbeterpunten zijn.

Overige optimalisatiepunten Er zijn meer dingen waarmee jij je gebruiksvriendelijkheid kunt verhogen. Dit kun je in eerste instantie gewoon zelf doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de server actie tijd, het coderen van afbeeldingen op een juiste wijze en het modern indelen van afbeeldingen. Hiermee leg jij namelijk een basis voor een snelle laadtijd. Kijk niet naar desktop, maar ook naar mobiel, want tegenwoordig is mobiel gebruik een stuk meer dan op desktop en daarbij is het ook vervelend als de laadtijd erg langzaam is,

Op zoek naar een webhosting partij?Ben je benieuwd waar je terecht kunt voor een goede webhosting partij? Wij raden je aan om eens een kijkje te nemen op de website van Hipex. Daar vind je meer informatie over alle mogelijkheden, zodat jij zeker bent van een gebruiksvriendelijke website. Hiermee zorg jij ervoor dat je je bezoekers lang op je website houdt. Bij Hipex kun je meer lezen over webhosting en alles wat daarbij hoort. Heb je meer vragen over de webhosting partij? Neem dan eens contact op met de specialisten, zij voorzien je van een persoonlijk en passend advies. Wil je een websitetest laten uitvoeren? 

1 reactie

Dank voor de tips!

Toos van Holstein

30 December 2020 om 12:01

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.