Ondernemen

Kiezen tussen een WA of allrisk autoverzekering doe je zo

0 reacties

Ben je de trotste eigenaar van een nieuwe auto of wil je je huidige autoverzekering wijzigen? Voor iedere automobilist in Nederland is het verplicht om minstens een WA autoverzekering af te sluiten. Wanneer je je gaat oriënteren op het gebied van autoverzekeringen zul je zien dat er verschillende keuzes zijn. In deze blog lees je hoe je de keuze maakt tussen een WA of allrisk autoverzekering.

Het verschil tussen WA en Allrisk

Om te beginnen leggen we eerst de verschillen tussen een WA en Allrisk autoverzekering uit. Dit verschil wordt al snel duidelijk. Een WA autoverzekering vergoedt namelijk alleen schade die je toebrengt aan anderen. Een Allrisk autoverzekering daarentegen dekt ook de schade aan je eigen auto. Een allrisk verzekering is dus veel uitgebreider, want ook schade door brand, diefstal, en storm, ruitbreuken en barsten worden hierbij gedekt. Het feit dat een Allrisk autoverzekering uitgebreider is, brengt wel een prijskaartje met zich mee.

Stap 1. De leeftijd van je auto

De eerste stap voor het maken van een keuze tussen deze autoverzekering zet je door te kijken naar de leeftijd van je auto. Heb je een spiksplinternieuwe auto gekocht? Dan wordt er altijd geadviseerd om een allrisk autoverzekering af te sluiten. Voor auto’s jonger dan 6 jaar is het verstandig om een allrisk autoverzekering af te sluiten. Dit advies wordt gegeven, omdat de kosten voor een allrisk autoverzekering voor je relatief jonge auto opwegen tegen het risico dat u loopt op een dure reparatie.

Stap 2. De waarde van je auto

Naast dat je voor het afsluiten van een autoverzekering kijkt naar de leeftijd van je auto, is het ook verstandig om de waarde van de auto in gedachten te houden. Je krijgt namelijk de schade vergoed op basis van de waarde van je auto. De dagwaarde van een auto is vaak in het eerste jaar nog hoog, hierna loopt de waarde van je auto al snel terug. Na een periode van ongeveer 6 jaar is het vaak niet meer lonend om een Allrisk autoverzekering af te sluiten. 

Autoverzekering afsluiten

Een WA autoverzekering vergoedt dus alléén schade die je toebrengt aan anderen. Een allrisk autoverzekering dekt daarentegen ook de schade aan je eigen auto. Hierdoor is een allrisk verzekering uitgebreider. Hiernaast zitten er tussen deze twee verzekeringen ook overige dekkingsgraden zitten. Denk bijvoorbeeld aan een WA-casco verzekering.

Laat je vooral online verder informeren om de juiste keuze te kunnen maken. Eén ding is zeker, er dient voor je auto minstens een WA autoverzekering afgesloten te worden.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.