Ondernemen

Last van muizen?

0 reacties

Veel mensen hebben wel eens last van muizen in huis, dit is zeker geen pretje. Muizen knagen aan bijna alles, van aan jouw etenswaren tot aan je isolatiemateriaal. Dit is niet het enige probleem wat muizen met zich meebrengen. Muizen brengen ook ziekten over, dit gebeurd via de urine of uitwerpselen van de dieren die ze in het huis verspreiden. Heb je last van muizen in huis en wil je hier zo snel mogelijk van af? Lees dan in deze blog hoe je het best muizen kan bestrijden.  

Hoe weet je of je muizen in huis hebt? 

Heb je last van muizen, dan merk je dat op den duur vanzelf. Dit kan op verschillende manier: je kan ze horen lopen, je ziet aangevreten voedsel verpakking of je ziet muizenkeutels. Je wilt zo snel mogelijk de muizen in huis signaleren, omdat er dan nog een kans is dat er niet veel jongen bij zijn gekomen. Hierdoor zijn de muizen makkelijker te bestrijden. Heb je al een langere tijd last van muizen? Dan heb je vaak ook last van een penetrante geur in huis. In sommige steden, zoals steden aan het water, is het aantal muizen in huis groter. 

Tips tegen het bestrijden van muizen

Om muizen te bestrijden moet je woning zo moeilijk mogelijk toegankelijk zijn voor de muizen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Als eerst is het belangrijk dat je alle gaatjes dicht. Muizen kunnen namelijk al door hele kleine gaatjes van een halve centimeter in een huis komen. Daarnaast is het belangrijk je voedsel in afgesloten plastic bakken te bewaren. Muizen zijn namelijk altijd op zoek naar eten. Tot slot kan je muizen ook zelf bestrijden. Dit kan je doen door muizenvallen te plaatsen met of zonder muizengif. Als je kinderen in huis hebt dan moet je opletten dat ze hier niet bij kunnen. 

Professioneel muizen bestrijden

Het lukt niet altijd om zelf muizen te bestrijden, muizen planten zich namelijk erg snel voort. Als de muizen een plaag wordt, dan is het hoog tijd om een ongediertebestrijder in te schakelen. Deze professionele bestrijders weten precies hoe muizen zich gedragen en kunnen met professionele bestrijdingsmiddelen snel en eenvoudig de muizen bestrijden. Heb je last van muizen, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde ongediertebestrijder bij jou in de buurt. Zo kan je ongedierte in Rotterdam of ergens anders  in Nederland bestrijden. 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.