Ondernemen

5 tips om een kantoor aan huis in te richten

0 reacties
Een kantoor aan huis inrichten lijkt niet altijd even gemakkelijk dan dat je denkt op het eerste gezicht. Hieronder lees je enkele restyling tips van een interieurspecialist hoe je dit het beste aanpakt. 5 tips voor het inrichten van een kantoor aan huis in een notendop als je klanten aan huis wil ontvangen en welke invloeden de sfeervolle inrichting bepalen. 

Tip 1: Planten zorgen dat je het minste wordt afgeleid

Uit recent uitgevoerd onderzoek blijkt dat een kantoor aan huis inrichten zonder planten een absolute afrader is. Volgens een studie van een interieurspecialist zou de afleiding en het concentratievermogen tijdens de werkuren sterk toenemen wanneer planten aanwezig zijn in de kantoorruimte. Hou er rekening mee dat je de afmetingen en de kleuren van de planten overeen laat komen met de sfeervolle inrichting.

Tip 2: Goede verlichting werkt prettiger en productiever

Eén van de belangrijkste tips voor het inrichten van een kantoor aan huis is dat je ruimte over voldoende verlichting moet beschikken. Een werkruimte valt of staat met een uitmuntende werkverlichting. Je vindt lichten in alle maten en soorten. De keuze van wandlampen, spotlampen, vloerlampen of bureaulampen moeten één geheel vormen met het interieur.

Tip 3: Streef een ordelijk kantoor na

Wanneer je klanten aan huis ontvangt, ben je bijna verplicht om zorg te dragen dat je kantoor er ordelijk bij ligt. Hierdoor ga je ook meer efficiënter aan de slag, maar voor je klanten is een opgeruimd kantoor stijlvoller. Laadkastjes, een oplaadstation voor kabels en prikborden zijn uitstekende hulpmiddelen om het kantoor kraaknet te houden voor de potentiële klanten die aan huis over de vloer komen. Hou in het achterhoofd dat een verzorgde professionele uitstraling nieuwe klanten aantrekt.

Tip 4: Een boekenkast oogt altijd stijlvol

Wie een extra dimensie aan een sfeervolle inrichting wil geven raadt elke interieurspecialist aan om een functionele boekenkast in de kantoorruimte te voorzien. Naast het voordeel van de extra bergruimte die je aanbrengt, kan een boekenkast multifunctioneel worden gebruikt.

Tip 5: Hippe accessoires toevoegen in het kantoor

Een kantoor aan huis inrichten kan worden opgesmukt met verschillende hippe accessoires. Volgende trendsetters worden in 2020 verwacht op kantoor:
-Als wandbekleding kan je een krijtbord met zwarte look als decoratie gebruiken
-Rekjes aan de muur zorgen voor meer stijl en sfeer binnen de kantoorruimte
-Gebruik kleine doorzichtige bakjes om kleurrijk schrijfgerei op te bergen
-De muur aankleden met posters

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.