Ondernemen

Kantoor aan huis bouwen, wat zijn de voordelen?

0 reacties

Er zijn diverse redenen waarom je een kantoor aan huis wil hebben. Misschien heb je elders een praktijk en vind je het zonde van je tijd om steeds op en neer te rijden. Wellicht wil je die locatie aanhouden maar ook aan huis kunnen werken, om meer thuis te zijn. Een andere reden kan zijn dat je steeds meer mag en kan thuiswerken en je privé en zakelijk gescheiden wil houden. Hoe dan ook: wat zijn de voordelen van een kantoor aan huis?

Voor- en nadelen

Een kantoor aan huis heeft erg veel voordelen. Zoals gezegd bespaar je je veel reistijd en dus ook reiskosten. Je bent meer thuis, waardoor je bijvoorbeeld even een wasje kan draaien, dat pakket zelf in ontvangst kan nemen of tussendoor een boodschap doen. Een nadeel zou kunnen zijn dat het te makkelijk wordt om meer te werken, terwijl je je had voorgenomen vanavond lekker op de bank te zitten. Een niet te vergeten voordeel: door een verbouwing of een aanbouw neemt de waarde van je huis toe. Een volgende bewoner kan er immers makkelijk een hobbyruimte, extra slaapkamer of speelkamer voor de kinderen van maken.

Zelf doen

Kan je van jouw bouwplannen een doe het zelf bouwproject maken? Of ken je iemand die (nóg) handiger is en er samen met jou de schouders onder wil zetten? Begin dan eens met het maken van een eenvoudig ontwerp: waar komt die aanbouw precies en hoe groot moet hij zijn? Hoe zit ’t met bereikbaarheid? Wil je een aparte ingang of moet jouw kantoor juist van binnenuit bereikbaar zijn? Als je niet alles alleen kan: welke klusjesman kan jou het beste helpen bij het realiseren van jouw verbouwing? Vraagt hij ook een schappelijk tarief in vergelijk met anderen?

Kosten

Het is ook verstandig om meteen een kostenplaatje te maken en dat regelmatig bij te werken. Dat is al de eerste stap van het financieren van je nieuwe bouwproject. Hoe meer je op een rij hebt gezet, hoe beter je weet wat je financieringsbehoefte is. Wil je hier je spaargeld voor aanspreken? Of vraag je een lening aan? Vraag zeker ook mensen om je heen die een aanbouw hebben neergezet, ga bij hen binnen kijken en zoek online informatie. Voor je het weet kom je op allerlei leuke ideeën. Een voordeel van een verbouwing is ook dat je grotendeels zelf bepaalt hoe duur dit wordt. De één wil alleen het beste van het beste, de ander kiest voor een sobere inrichting. Overleg zeker ook met je klusjesman bij bepaalde bouwkeuzes. Neem in je overwegingen wel mee dat je ook kosten bespaart door straks niet meer steeds op en neer te rijden. Mocht je op dit moment elders iets huren, dan bespaar je je uiteraard de maandelijkse huurlasten.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.