Ondernemen

Scoor als ondernemer op social media

0 reacties

Social media inzetten voor je onderneming

 

Social media inzetten voor je onderneming, hoe doe je dat eigenlijk precies? Want met een goede social media strategie kun jij je product of dienst extra goed in de markt zetten en onder de aandacht brengen. Wat zijn de meest relevante social media-kanalen voor starters en wat zijn de beste zakelijke social media platforms? En hoe belangrijk is het om de social media trends voor ondernemers in de gaten te houden?

Top 3

De relevante social media kanalen voor starters zijn zonder twijfel LinkedIn, Facebook en Twitter als er een top 3 vastgesteld zou moeten worden. Dat wil uiteraard niet zeggen dat Snapchat, Google + en Pinterest niet geschikt zijn als zakelijke sociale media platforms, want het is ook maar net in welke branche je werkzaam zijn.

Maatwerk

Sociale media inzetten voor ondernemers is dus maatwerk. Belangrijk is om eerst altijd eerste te onderzoeken waar de meeste van jouw klanten en opdrachtgevers actief zijn. Houd verder de social media trends voor ondernemers in de gaten en speel daar indien mogelijk op in.

Social media inzetten voor je onderneming

Facebook is het grootste social media platform. Met een zakelijk account word je gewoon geïndexeerd door de belangrijke zoekmachines van Google. Je kunt op Facebook je huisstijl kwijt en onderschat zeker het interactieve karakter niet. Het mag nooit eenrichtingsverkeer worden. Stelt iemand je een vraag, tracht dan zo snel mogelijk een antwoord te geven. Toon ook je menselijke kant en overspoel je vrienden nooit met alleen maar de promotie van producten en allerlei acties. Voor je het weet word je ontvriend. Ook Twitter kan bijzonder handig zijn als je onderneemt, ook al omdat je de boodschap er kort en duidelijk moeten zijn. Nergens anders dien je de boodschap zo kernachtig weer te geven. Op Twitter maak je ook snel contact met je doelgroep en je kunt die doelgroep ook direct benaderen.

Vergroot je naamsbekendheid

LinkedIn is verreweg het belangrijkste kanaal voor ondernemers, zeker voor business tot business. Op dit sociale media kanaal kun jij je voor verschillende groepen aanmelden waarbinnen je gaat netwerken met zowel (potentiële) klanten als opdrachtgevers en ook andere professionals ‘ontmoet’. Neem deel aan discussies en deel interessante artikelen en geef en ontvang tips. Het vergt wat tijd, maar uiteindelijk levert het je waardevolle nieuwe contacten op. Bovendien vergroot je zo naamsbekendheid.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.