Ondernemen

Fit en gezond blijven met een kantoorbaan

0 reacties

fit blijven met een kantoorbaan

 

 

Fit en gezond blijven terwijl je een kantoorbaan hebt? Dat is nog niet altijd zo eenvoudig. Wanneer jij het grootste gedeelte van de dag achter een bureau zit, is het lastig om fit en gezond te blijven. Wil je weten hoe jij weer pit krijgt en gezonder kunt leven terwijl je achter het bureau zit? Lees dan gauw verder hoe jij fit en gezond wordt en blijft met een kantoorbaan.

Voeding

Wist je dat voeding voor 80% verantwoordelijk is voor jouw gezondheid en gewicht? Je kunt sporten wat je wilt, maar wanneer je een slecht voedingspatroon aanhoudt, zullen de kilo's er toch aankomen. Kies voor een voedingsschema kantoorbaan. Dit is een voedingsschema dat helemaal is afgestemd op de behoeften van iemand met een kantoorbaan. Dit betekent minder vette en suikerrijke producten, maar gezonde alternatieven voor snacks en volwaardige lunches. Zo heb je altijd iets om op te snacken, maar waardoor jouw figuur strak blijft.

Beweging op het werk

Voorkom dat je van 9 tot 5 vastgekluisterd zit aan je bureau en kom in beweging tijdens de werkuren. Loop eens een rondje, ga wat vaker naar de wc en sta af en toe eens op. Het helpt jouw metabolisme in tact te houden. Heb je een uur pauze? Ga dan met wat collega's een blokje om. Zo kom je aan voldoende beweging op een dag en geniet je van nieuwe energie wanneer je weer op kantoor verschijnt.

Sporten en werk

Fit blijven met een kantoorbaan, doe je door te blijven sporten. Veel grote bedrijven hebben een eigen sportruimte voor werknemers. Maak hier gebruik van. Gezond werken op kantoor doe je door fit te blijven. Sport bijvoorbeeld voor de werkuren. Zo ben je fris en vol energie. Merk jij dat je aan het einde van de dag juist weinig puf en energie hebt? Dan kan het helpen om juist na het werken te sporten.

Mentaal

Gezond en fit blijven met een kantoorbaan is ook van groot belang voor jouw mentale gesteldheid. Een kantoorbaan sporten en gezond eten zijn cruciaal om het beste uit jouw werk te halen. Gezond werken op kantoor doe je door jouw gezondheid serieus te nemen. Wanneer jij fit en lekker in je vel zit, werk je automatisch beter en voel je je beter. Je zult beter presteren en je algeheel beter voelen.

Wanneer je start met een kantoorbaan is het belangrijk om direct aan jouw gezondheid te blijven denken. Voorkom dat je van 9 tot 5 onderuitgezakt achter het bureau zit. Kom in beweging en denk aan een gezond voedingspatroon. Zo kun je ook met een kantoorbaan gezond en fit blijven.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.