Ondernemen

Tips voor de startende ondernemer

0 reacties
 
Het is een beslissing die je –als het goed is – weloverwogen neemt: je wordt ondernemer. Je gaat het voortaan helemaal zelf doen. Als startende ondernemer komt er heel veel op je af. Voor je daadwerkelijk onderneemt, moet er ontzettend veel geregeld worden. Daarbij wordt je als startende ondernemer bijgestaan door je omgeving, die je te pas en vooral te onpas voorziet van advies over startende ondernemer om het hoofd als starter boven het water te houden en roepen vooral te profiteren van de startersvoordelen voor ondernemers. 


Tips startende onderneming


Niet angstig zijn, falen mag, krabbel op na een tegenslagje en start vooral geen bedrijf uit wanhoop zijn van die tips zelfstandige ondernemer die ongetwijfeld met de beste bedoelingen gemaakt worden, maar waar je verder niet zo veel mee kunt. Net als die oneliner vooral te profiteren van startersvoordelen voor ondernemers. Hoewel de ‘start niet uit wanhoop tip’ eigenlijk best een goede is. Wie een bedrijf start als laatste kans, als laatste redmiddel die lijkt al voor het begin van het avontuur aan een dood paard te trekken. Ondernemen doe je vanuit je kracht en vanuit een zekere mate van drive. Bovendien start je omdat je overtuigd bent van de kracht van je product of dienst.
 


Kom uit je comfortzone


Aan welke tips je dan wel wat hebt? Welk advies voor startende ondernemer moet je dan wel ter harte nemen? Bijvoorbeeld aan het feit dat startende ondernemers bereid moeten zijn om uit hun comfortzone te komen. Starters willen nog weleens de fout maken dat ze te weinig gebruik maken van de tools die beschikbaar zijn om nog beter te kunnen functioneren, omdat ze het al zo lang gewend zijn om op een bepaalde manier te doen. Durf die nieuwe mogelijkheden in elk geval te leren kennen en probeer ze onder de knie te krijgen. Starters zullen zien dat door wél gebruik te maken van alle instrumenten die er zijn om het werk gemakkelijker te maken, veel efficiënter kunnen werken. En tijd is geld, zeker voor ondernemers.


Tips startende onderneming


Nog een advies voor startende ondernemer – hoewel niet heel bijzonder- is om altijd je focus te houden. De traditionele fout die starters maken is dat ze veel te veel willen en dat op hetzelfde moment. Houd echter vooral de focus op dat wat jij beheerst en waarom jij de onderneming begon. Zorg dat je dat eerst goed op de rails hebt voor je je verdiept in allerlei andere zaken. Dat komt vanzelf, en anders maar niet.


Ondernemen is commercieel denken


‘Durf commercieel te zijn’ is een derde nuttige tip in de lijst tips zelfstandige ondernemer, al is het wellicht eerder een voorwaarde om succesvol te kunnen zijn. En dat betekent iets anders dan opdringerig zijn. Als jij een product verkoopt waarin je gelooft, dan probeer je die met overtuiging commercieel te maken. Starters denken vaak dat ze door te snel over de commerciële kant te beginnen als opdringerig afgescheept worden. Verkopen vanuit oprechte vertuiging kan echter nooit opdringerig zijn. En bovendien: ondernemen is commercieel denken. Anders is je onderneming gedoemd te mislukken.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.