Ondernemen

Het aantal werknemers die thuis en online werken groeit enorm!

0 reacties
Online werken: de nieuwe trend?
 
Online of thuis werken was tot voor kort gelijk aan: je laptop van het werk mee naar huis nemen, thuis inloggen en een dagje van thuis uit werken. De voordelen spraken al gauw voor zich en dat is de reden waarom deze vorm van werken alsmaar meer populair wordt. Digitaal werken is in heel wat beroepen sterk gegroeid. Zowel werknemers in dienst van een bedrijf, als zelfstandige ondernemers gaan hun inkomen verwerven met online werken. Denk bijvoorbeeld aan vertalers, ontwerpers van websites, het uitbouwen van een webwinkel of het geven van juridisch advies. Dit is maar een greep uit de talloze mogelijkheden die internet biedt.

De cijfers groeien
 
Uit een studie in België blijkt dat in 2014 de omzet van e-commerce 5.6 miljard Euro bedroeg. Voor 2018 verwacht men 10 miljard Euro! Bedenk hierbij dat achter alle online activiteiten een heel pak digitaal werken zit. Dat maakt dat het aantal online thuiswerkers groeit en nog zal groeien.

Vanwaar het succes van digitaal werken?
 
Thuiswerken is eerst en vooral gemakkelijk. Je hoeft je niet netjes te kleden, je hoeft niet naar het kantoor te rijden, en vaak kun je je eigen uren zelf regelen. Bovendien zit je thuis meestal rustig. De kinderen zijn naar school en je wordt door niemand gestoord. Waar men oorspronkelijk twijfels had of thuiswerkers wel genoeg discipline aan de dag legden om effectief een aantal uren thuis te werken, is het ondertussen wel bewezen dat thuis werken in de meeste gevallen efficiënter is. Heb je toch nog vergaderingen of activiteiten waarvoor je op kantoor zou moeten zijn? Ook dit wordt tegenwoordig goed opgevangen dankzij sociale media en video conference.

Vrijheid, zelfstandigheid en efficiëntie
De meeste thuiswerkers kiezen voor deze vorm van werken omdat het een zekere vrijheid geeft. Je baas zit niet op je vingers te kijken en je kunt rustig en op een efficiënte manier je taken uitvoeren. Dit geeft een grote voldoening en werktevredenheid, wat een positieve invloed heeft op de relatie tussen werkgever en werknemer.

We kunnen gerust stellen dat thuiswerk zijn voordelen heeft bewezen, en dat deze trend zich de eerstkomende jaren nog grondig zal doorzetten!

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.