Ondernemen

Welke software is noodzakelijk voor startende ondernemers

0 reacties
Bij het starten van een eigen bedrijf komt er veel kijken. De meeste startende ondernemers denken goed na over hun producten of diensten, hebben een geweldige strategie en gaan goed voorbereid van start. Of toch niet? In de praktijk denken startende ondernemers vaak te weinig na over welke software ze gaan gebruiken. In welke software wordt de boekhouding gedaan? Waarmee maak je de offertes, facturen of andere tekstdocumenten en welke software kies je voor je eigen website. Ga je dit via een laptop op PC doen? Genoeg vragen voor deze startende ondernemers en daarom zetten we in dit artikel een aantal opties op een rij.

Software voor je boekhoudprogramma
 
Als je begint met een eigen ondernemen ben je veel tijd kwijt aan je financiën. Je boekhouding is van essentieel belang voor je bedrijf. Je kunt in de gaten houden of de beoogde doelstellingen worden behaald, hoe je er financieel voor staat en of je eventueel dingen moet veranderen om je omzet te halen. Ook geeft het inzicht in de BTW. De BTW in je bij je klanten en moet je elk kwartaal afdragen aan de Belastingdienst. In sommige gevallen is dit eens per maand of eens per jaar. Voor boekhouden is er veel software te vinden. Als je een vrij simpele administratie hebt is het bijvoorbeeld aan te raden om een versie van Microsoft Office aan te schaffen. Onderdeel van dit pakket is Excel. Een spreadsheet programma waarin je heel gemakkelijk een overzicht kunt maken van je in-, en uitgaven. Een gratis versie van Microsoft Office is Apache Openoffice. Deze software is vrijwel identiek aan Microsoft Office. Als je een ingewikkeldere boekhouding zal gaan voeren, bijvoorbeeld bij het verkopen van veel verschillende producten, is het an te raden om goede software aan te schaffen. Zit je bij een boekhouder of accountant? Meestal hebben zij een vast pakket waarmee ze werken en wat je tegen een gereduceerd tarief kunt aanschaffen.

Website: Welk CMS systeem?
 
Een ander belangrijk aspect voor startende ondernemers is online vindbaarheid. Het logische startpunt hiervoor is een eigen website. Al dan niet zelf gemaakt op je pc of ontworpen door een bedrijf. Het CMS systeem van een website is de software die gebruikt wordt voor het plaatsen van bijvoorbeeld nieuwsberichten, nieuwe pagina's of andere veranderingen voor je website. Wordpress is één van de meest gebruikte CMS systemen voor het maken en onderhouden van websites. Het is gratis te downloaden en vrij makkelijk te onderhouden. Als je nieuwe pagina's aanmaakt, een foto wilt plaatsen of nieuwe berichten wilt plaatsen, merk je al snel dat het CMS systeem bijna hetzelfde werkt als Microsoft Word. Een aanrader voor elke startende ondernemer die op een snelle en makkelijk manier een mooie website in de lucht wilt hebben!

Facturen maken voor startende ondernemers
 
Een ander onderdeel bij het hebben van een eigen bedrijf, is het maken van offertes en facturen. Ook hiervoor bieden zowel Microsoft Office als Apache Openoffice de uitkomst. Microsoft Word is een tekstverwerkingsprogramma en uitermate geschikt voor het schrijven van bijvoorbeeld een ondernemingsplan, artikelen, maar ook voor het maken van je eigen offerten en facturen. Ook Openoffice heeft voor Word weer een gratis variant die je snel kunt downloaden op je eigen pc of laptop. Kortom, het is belangrijk dat startende ondernemers goed nadenken over wat ze nodig hebben bij een eigen bedrijf. Neem bovenstaande tips mee en veel succes gewenst met je onderneming!

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.