Ondernemen

Een productieve werkplek inrichten

1 reactie

Om goed en productief te kunnen werken is uw werkplek inrichten op de juiste manier van erg groot belang. U zult immers een groot gedeelte van uw werkdag op deze plek doorbrengen, dus is het onder andere van belang dat de inrichting aantrekkelijk is.

Aantrekkelijke inrichting van uw werkplek


Als het rommelig is, onoverzichtelijk en vies dan geeft het u ook geen motivatie om naar uw werkplek te gaan. Het is juist de bedoeling dat een productieve werkplek netjes, georganiseerd en schoon is. Op die manier zal men veel gemotiveerder zijn tijdens het verrichten van de werkzaamheden op de werkplek. Als de werkdag ten einde raakt, kijk dan bijvoorbeeld altijd even na hoe de werkplek eruit ziet en zorg ervoor dat alles netjes wordt achtergelaten. Als de volgende werkdag weer aanbreekt kunt u beginnen met een frisse start zonder eerst van alles en nog wat op te hoeven ruimen.

Het juiste materiaal


Het is ook van groot belang dat uw productieve werkplek over het juiste materiaal en de juiste apparatuur beschikt. Er is niets vervelender dan te moeten werken met materiaal dat half of niet werkt, en dat komt uiteraard ook niet ten goede voor uw productiviteit. Als u te werk kunt gaan met goed materiaal dan bent u ook minder snel afgeleid door de mankementen en/of dingen die ontbreken in de werkplek.

Afleidende factoren minimaliseren


Zorg ervoor dat uw productieve werkplek zo min mogelijk afleidende factoren bevat. Dat kan best ingewikkeld zijn omdat afleiding voor iedereen wat anders betekent. Bepaalde geluiden, mensen, het web, de weersomstandigheden; allemaal dingen die andere effecten hebben op mensen. Zorg dus dat u weet wat de factoren zijn waaronder u het beste presteert. De ene persoon kan bijvoorbeeld goed werken in een drukke ruimte, terwijl de andere persoon juist in een zo stil mogelijke ruimte zijn of haar werkzaamheden wilt uitvoeren. Het kan daarom handig zijn als u de mogelijkheid heeft om hiertussen te kiezen. Een flex werkplek kan hierbij een uitkomst bieden in sommige gevallen, maar hier hangen ook weer andere voor- en nadelen aan vast.

Flex werkplek


De voordelen van een flexibele werkplaats:

• Besparing kantoorruimte
• U kunt ten alle tijden bij alles wat u nodig heeft wat betreft uw programma’s, bestanden etc. ongeacht welke computer u gebruikt

De nadelen van een flexibele werkplaats:

• Weinig privacy
• Het is niet echt persoonlijk
• U bent afhankelijk van een goede ICT-omgeving

Andere dingen die van invloed kunnen zijn op uw productiviteit


Uw werkplek inrichten op de manier die het best bij u past is niet het enige wat een goede bijdrage kan leveren aan uw productiviteit. Het is ook van belang dat u zich vaak bedenkt wat het is dat u motiveert en u zich hierop te concentreren. Denk aan uw doel en streef dit na. Het is natuurlijk wel zo dat een werkplek inrichten precies naar uw wens met alles erop en eraan een flinke boost geeft aan niet alleen uw motivatie, maar ook een positieve bijdrage levert aan het behalen van uw doel. Als alles tot in de puntjes in orde is en georganiseerd, kunt u zich daar erg fijn bij voelen waardoor u NOG beter en slimmer te werk kunt gaan!

1 reactie

My best congratulations for your beautiful site! Perfect !!!

voyance Email

jordanilla

10 January 2017 om 18:01

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.