Ondernemen

Auto op naam van de zaak? Lees hier enkele handige tips

1 reactie

Privé gebruik en zakelijk gebruik

Het is per situatie verschillend of het verstandig is de auto op naam van de zaak voor zakelijk en persoonlijk gebruik samen te gebruiken. Houdt ermee rekening dat u voor privé gebruik een correctie moet doen op de al afgetrokken voorbelasting. Deze correctie is noodzakelijk in verband met de gereden privé kilometers anders zou het fiscaal te gunstig worden als je het vergelijkt met particulieren. Het is daarom dus belangrijk dat u de btw van de privé gebruikte kilometers goed berekend. Dit kunt u doen door een forfaitaire berekening. Deze berekening kunt u bekijken op de website van de Belastingdienst en aan de hand van deze berekening kunt u kijken of het voor u gunstig zou zijn. 


Rittenadministratie

Als u met een goede rittenadministratie aan kan tonen dat u per jaar minder dan 500 kilometer rijdt in de auto op naam van de zaak dan wordt de fictieve bijtelling op nul procent gezet. Als u verwacht dat dit het geval is of wordt dan moet dat worden bijgehouden in een aparte rittenadministratie die indien gevraagd overlegd kan worden met de Belastingdienst. Er zijn een aantal gegevens die zeker in de administratie zal moeten staan:
• Het type(soort) auto
• Kenteken
• Merk van uw auto
• Periode dat u de auto tot uw beschikking heeft
• Volledige gegevens van de rit, zakelijk of prive, gereden route, kilometers

Bijtelling

Als u verwacht per jaar meer dan 500 kilometer privé kilometers te gaan rijden dan spreken we over bijtelling. Bijtelling is een bedrag dat u bij de winst van uw bedrijf op moet tellen. De bijtelling is een percentage van de verkoopwaarde van uw auto. Er zijn 5 verschillende tarieven voor de bijtelling, 4, 7, 14, 20 en 25 procent. De bijtelling is afhankelijk hoeveel co2 uitstoot u heeft in grammen per kilometer:


• 4% bijtelling 0 g/km
• 15% bijtelling 0 tot 50 g/km
• 21% bijtelling 50 tot 106 g/km
• 25% bijtelling 106 en meer g/km

Deze tabel is van toepassing op auto's die in 2016 op naam zijn gezet voor de eerste keer.

Tips voor de aanschaf van een bedrijfswagen

De aankoop van een bedrijfsauto is een flinke investering. Verdiep u goed in de aankoop en bijkomende kosten om hierin een goede keus te kunnen maken. Hierbij een aantal tips voor de aanschaf van een bedrijfswagen:

• Uitstraling
Je wilt graag opvallen in je bedrijfsauto, bedenk dan ook goed dat uw auto uw visitekaartje kan zijn, zorg dat hij goed onderhouden is en u er eventuele belettering of reclame op kunt doen.
• Verzekering
U kunt tegenwoordig makkelijk op het internet met vergelijkingssites kijken welke verzekering het meest aantrekkelijk is voor u. Ook kunt u offertes aanvragen via een assurantie bemiddelaar. 
• Financiering
Een auto brengt flinke kosten met zich mee, bedenk daarom goed hoe u de auto wilt financieren, mogelijkheden zijn een lening of misschien heeft u genoeg vermogen om het zelf te betalen
• Aankoop zakelijk of privé
Meestal wordt de aankoop van een auto op naam van de zaak gefinancierd van uw zakelijke rekening, de aanschaf hiervan is af te trekken van uw winst. Dit betekend uiteraard dat dit fiscaal gunstig kan zijn. 

1 reactie

Uw blog is mooi, zo mooi ideeën!
voyance gratuite

jordanilla

17 November 2016 om 16:43

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.