Nieuws

Welkom op het Nieuws Weblog. 

Dit zijn de voor- en nadelen van een prepaid creditcard

0 reacties

 

In Nederland is de prepaid creditcard minder populair dan de ‘gewone’ creditcard. Onterecht, vinden wij. Prepaidkaarten bieden prima gebruiksgemak. Het grote verschil is de bestedingslimiet: een prepaid creditcard laad je zélf op met een bedrag naar keuze. Met als gevolg dat je nooit meer geld uitgeeft dan het beschikbare saldo. Voor de rest kent een prepaid creditcard dezelfde toepassingen als een gewone kredietkaart: online betalen,  budgetbeheer en reizen boeken. Dat klinkt ideaal, maar uiteraard zijn er ook enkele nadelen.

In dit artikel bespreken we daarom wat de voor- en nadelen zijn van een prepaid betaalkaart.

Voordeel: voor iedereen toegankelijk

Voor een doorsnee creditcard komt niet iedereen zomaar in aanmerking. Dat is bij de prepaid variant anders. Iedereen kan deze kaart aanvragen. Er wordt niet gekeken naar je inkomen, en ook BKR-gegevens worden niet gecontroleerd. Eigenlijk is de enige voorwaarde dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn. Dat is niet bij alle aanbieders het geval, maar wel bij verreweg de meeste. De toegankelijkheid is voor veel mensen een reden om voor een prepaid creditcard te kiezen. Klik hier om het aanbod te bekijken.

Nadeel: ze kunnen duur zijn

Er zijn prepaid creditcards die gratis zijn, maar voor de meerderheid moeten kosten worden betaald. Afhankelijk van welke kaart je aanvraagt, betaal je een jaarlijkse of eenmalige bijdrage. Ook kunnen er kosten worden gerekend voor het opwaarderen van de kaart, voor cash pinnen en betalen in een vreemde valuta. Het is dus zeker niet zo dat je geen kosten hebt, ondanks dat je zelf geld op de kaart zet.

Voordeel: meer controle over je uitgaven
Het zelf moeten opladen van de prepaid creditcard is daarentegen wel een groot voordeel. Omdat je vooraf betaalt, ga je nooit meer besteden dan je op de kaart hebt gezet. Dat is bij een gewone creditcard anders. Met zo’n kaart kun je bij wijze van spreken een maand lang alles kopen, om aan het einde van de maand de pijnlijke afrekening te krijgen. Dat scenario is met een prepaid creditcard ondenkbaar.

Nadeel: ze worden niet overal geaccepteerd
Met een gewone creditcard kun je vrijwel overal reserveringen maken. Dat is met een prepaid creditcard niet altijd zo. In sommige hotels en autoverhuurbedrijven worden de kaarten niet geaccepteerd als betaalmethode. Het is, als je een prepaid creditcard hebt, dus zaak om goed uit te zoeken waar je de kaart wel en niet kunt gebruiken. Ook de dienstverlening is vaak beperkter dan bij de standaard creditcard.

Prepaid creditcard: een goede keuze?
Wil je het risico op een dure creditcard rekening op het einde van de maand voorkomen, maar toch graag eenvoudig en veilig online en in de winkel betalen? Dan is een prepaid card een prima oplossing voor je.

Wil je graag op krediet zaken kunnen aankopen en 100% goedgekeurd worden bij ieder autoverhuurbedrijf? Dan is een gewone creditcard waarschijnlijk een betere optie.

Afhankelijk van je bestedingsgewoonten en -noden bieden beide soorten betaalkaarten hun eigen voor- en nadelen. 

Vergelijk de beste kaarten, en probeer eventueel een gratis prepaid kaart uit, zo kan je voor jezelf uitmaken of het een handige toevoeging aan je portefeuille is of niet, zonder extra kosten!

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.