Nieuws

Welkom op het Nieuws Weblog. 

Waar je op moet letten bij het kopen van eetkamerstoelen

0 reacties

Het kiezen van eetkamerstoelen is een belangrijke beslissing als je een eetkamer wilt inrichten. Of je nu een modern of klassiek interieur hebt, eetkamerstoelen zijn een essentieel onderdeel van de stijl van je eetkamer. Maar voordat je uitgaat om eetkamerstoelen te kopen, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. In dit artikel zullen we een aantal tips geven over wat je moet overwegen bij het kopen van eetkamerstoelen.

Meten is weten Voordat je het internet afstruint naar de leukste eetkamerstoelen, is het belangrijk om eerst het meetlint erbij te pakken. Meet de ruimte op waar de eetkamerstoelen moeten komen te staan, of het formaat van de eettafel als je deze al hebt. Houd ook rekening met het aantal mensen dat aan tafel moet kunnen plaatsnemen, waarbij 1 persoon ongeveer 70 cm nodig heeft. Vaak staat het echter bij de tafel aangegeven voor hoeveel personen deze geschikt is.

Het juiste formaat eetkamertafel

Bij eetkamertafels kopen is het erg belangrijk dat de tafel niet te groot is voor de ruimte. Zorg in ieder geval dat er 75 cm zit tussen de eettafel en de muur. Dit zorgt ervoor dat iedereen comfortabel kan zitten. Als je een kleine ruimte hebt, kun je ervoor kiezen om de tafel tegen de muur aan te zetten.

Bijpassende eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen dienen niet alleen zelf comfortabel te zitten, maar bij eetkamerstoelen kopen is het essentieel dat ze bij de tafel passen. Over het algemeen is een eettafel tussen de 76-79 cm hoog, en dienen de eetkamerstoelen een ruimte over te houden tussen de zitting en het tafelblad van minimaal 20 tot 30 cm. De ideale zithoogte voor eetkamerstoelen ligt rond de 43 en 46 cm. Als je vrij lang bent of houdt van een hoge zit, kies dan voor een hogere eetkamerstoel.

De stijl

Er zijn tal van verschillende stijlen eetkamerstoelen, met ieder een eigen uitstraling. Welk materiaal, design en kleur je kiest, zal grotendeels de sfeer van de ruimte bepalen. Denk aan velvet stoelen voor een knusse eetkamer, zwarte stoelen voor een moderne keuken of eetkamer stoelen met houten poten voor een Scandinavisch interieur. Je kunt kiezen voor eenheid door voor een set van dezelfde stoelen te kiezen, maar je kunt ook naar hartelust mixen en matchen. Denk aan een set van vier totaal verschillende stoelen, of zes dezelfde stoelen maar in een andere kleur.

Het zitcomfort

Stoelen moeten natuurlijk lekker zitten, vooral als je houdt van lang tafelen. Hoewel het heel persoonlijk is, zijn er een aantal dingen om op te letten. Stel jezelf de volgende vragen: Wil je wel of geen armleuningen? Zoek je stoelen met een hoge of lage rugleuning? En, wil je een gestoffeerde of juist een stoel met een harde zitting? Voor dit laatste is de materiaalkeuze erg belangrijk.

Het materiaal

Eetkamerstoelen moeten tegen een vlekje kunnen, zeker als je een gezin met jonge kinderen hebt. Hoewel de meeste eetkamerstoelen zo gemaakt zijn dat je ze kunt afnemen, zijn er een aantal materialen die extra goed schoon te maken zijn. Denk aan kunstleer, kunststof, metaal of eetkamerstoelen met afneembare kussens.

Zorg dat ze matchen

Naast het feit dat het formaat van de stoelen bij de eetkamertafel moet passen, is het ook belangrijk dat ze qua uitstraling goed samen gaan. Als je twijfelt of als je het lastig vindt kun je altijd kiezen voor een eetkamerset, zodat je zeker weet dat het totaal een mooi geheel vormt.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.