Nieuws

Welkom op het Nieuws Weblog. 

4 tips voor het vinden van de juiste zeecontainers

0 reacties

Op zoek naar zeecontainers? Soms lijkt het gewoon een beetje overweldigend om te beginnen. Hoewel inkopers of aannemers veel containers per jaar kunnen kopen, is het kopen van een container voor de meeste mensen een vrij zeldzame aankoop. Daarom hebben we deze vier goede tips samengesteld om je op weg te helpen met het kopen van een zeecontainer, al kun je ze uiteraard ook huren!

 

Kies tussen huren of kopen

Vraag jezelf af of je je containers wilt huren of kopen. De beste keuze hangt af van je situatie en hoe lang je denkt de opslagruimte nodig te hebben. Als je bijvoorbeeld alleen een container nodig hebt om te verhuizen, maar geen andere opslagbehoeften verwacht, dan is een zeecontainer huren waarschijnlijk je beste keuze. Als je een opslagcontainer voor 6 maanden of langer nodig hebt, kan het zinvol zijn om te kopen. Waarom huren als je het zou kunnen bezitten? Zodra je beslist of je huurt of koopt, wordt het gemakkelijker om de juiste container te kiezen. Ook kun je zo beter beslissen waar je de zeecontainer gaat halen. Veel bedrijven bieden namelijk slechts de ene of de andere optie aan, maar niet beide. 

 

Denk na over speciale opslagbehoeften

Overweeg daarnaast ook nog of je al dan niet speciale opslagbehoeften hebt op het gebied van de zeecontainers. Voor de meeste mensen zal een standaard container de klus klaren. Voor anderen zullen alleen bepaalde containers werken. Een container die aan beide uiteinden opent (een zogenaamde dubbeldeurscontainer) geeft je bijvoorbeeld betere laadmogelijkheden als je grote meubels heeft. Of een container die een stuk langer is (een zogenaamde high-cube container) maakt het gemakkelijker om apparatuur naar binnen te rijden. Vaak zul je dit niet nodig hebben, maar alsnog is het van belang om de speciale opslagbehoeften te overwegen!

 

Start eerst lokaal

Begin je zoektocht met een lokaal zeecontainerbedrijf in plaats van nationale bedrijven. Wanneer je lokale bedrijven zoekt, heb je sneller en gemakkelijker toegang tot de inventaris die je nodig hebt. Lokaal winkelen kan de angst uit het koopproces halen, omdat je je eigen container kunt kiezen en inspecteren. In plaats van alleen naar zeecontainers in het algemeen te zoeken, kun je ernaar zoeken in je woonplaats. Een snelle zoekopdracht naar 'zeecontainers' levert meestal een paar lokale opties op, al is dit niet altijd het geval. Je zult dan alsnog een zeecontainer moeten kopen of huren bij een nationale onderneming. 

 

Overweeg gebruikt versus nieuw

In werkelijkheid bestaat er niet zoiets als een gloednieuwe zeecontainer. Elke container die in het buitenland is gemaakt, heeft minstens één reis over de oceaan gemaakt. Daarom worden nieuwe zeecontainers ook wel One-trip Containers genoemd. Als je een nieuwe container kiest, heeft je zeecontainer betere deurafdichtingen en gemakkelijker te openen deuren, om nog maar te zwijgen van minder deuken en krassen. Een gebruikte container zal wat ruwer zijn, maar moet nog steeds wind- en waterdicht zijn, of zelfs gecertificeerd zijn als vrachtwaardig. Gebruikte containers zijn bovendien vaak enkele honderden euro’s goedkoper dan nieuwe containers.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.