Nieuws

Welkom op het Nieuws Weblog. 

Parkeren bij Vliegvelden; Tips & Tricks

0 reacties

Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je kan parkeren, hoe je kan parkeren en hoe je een parkeerplaats regelt.

Parkeren bij Vliegvelden; Tips & Tricks

Onze reislust is sinds de start van de corona pandemie enorm aan het stijgen. Ondanks dat het aantal reizigers van Schiphol nog niet te vergelijken is met pre-corona, is er wel een stijgende lijn te ontdekken. De verwachting is dat deze stijgende lijn door zal zetten de komende jaren.

parkeren op schiphil
De parkeerbedrijven rondom vliegvelden kunnen soortgelijke cijfers en verwachtingen delen. Deze parkings blijven uiteraard beschikbaar en bieden veel mogelijkheden voor als je op zoek bent naar een parkeerplaats bij een vliegveld. Hier gaan we in dit artikel dieper op in.

Meer info over de parkeeraanbieders

Bij nagenoeg iedere luchthaven zijn de parkeerbedrijven te verdelen in twee soorten aanbieders.
Zo heb je enerzijds de officiële parkeerplaatsen. Deze worden beheerd door de luchthaven zelf en bevinden zich vaak ook naast of nabij de luchthaven. Anderzijds kan je parkeren bij een van de alternatieve parkeergelegenheden die in de buurt van de betreffende luchthaven. Hier parkeer je normaal gesproken met een shuttle- of valet service.

Meer info over de parkeermogelijkheden

Rondom de meeste luchthavens kan je op drie verschillende manieren parkeren. Of je nou zoek naar informatie over het parkeren Schiphol of de parkeermogelijkheden bij Eindhoven Airport, er zijn verschillende parkeerprocessen te ontdekken. Je kan kiezen voor een shuttleservice, een valetservice en je kan parkeren op loopafstand.

Iedere parkeermethode heeft een verschillend proces en zijn eigen karakteristieken. Hieronder meer informatie over iedere methode van parkeren.

Shuttle parkeren

Indien je op zoek bent naar een goedkope parkeerplaats dan kan je in de meeste gevallen het beste kiezen voor een shuttleservice.

Hierbij parkeer je jouw auto en vervolgens brengt het parkeerbedrijf je naar de luchthaven middels een van de shuttlebusjes. Bij terugkomst wordt je weer opgehaald en teruggebracht naar je auto.

  • Voordelen: Goedkoop en sleutelbehoud (niet in alle gevallen)
  • Nadelen: Tijdsintensief

 Valet parkeren

Valet parkeren is een luxe manier van parkeren en wordt ook aangeboden bij duurdere hotels en restaurants. Het proces is dan ook vergelijkbaar met deze services.

Bij aankomst rijdt je naar de luchthaven en daar ontmoet je een chauffeur van het parkeerbedrijf. Deze chauffeur neemt jouw auto over en parkeert deze op het parkeerterrein. Bij terugkomst wordt jouw auto weer teruggebracht naar de luchthaven en hier stap je weer in.

  • Voordelen: Minimaal tijdsverlies en comfortabel
  • Nadelen: Prijzig

 Parkeren op loopafstand

De gemakkelijkste manier van parkeren; parkeren op loopafstand. De naam zegt alles over het proces van parkeren.

Je parkeert simpelweg je auto op het betreffende terrein en vervolgens ga je te voet door richting de luchthaven. Bij terugkomst loop je weer terug en verlaat je het terrein. Dit wordt meestal gecombineerd met kentekenherkenning of een QR-code.

  • Voordelen: Minimaal tijdsverlies en eenvoudig
  • Nadelen: Prijzig

 Het parkeeraanbod online vergelijken

Vanuit Zeeland zijn meerdere luchthavens eenvoudig te bereiken. Zo liggen Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam Airport en ook Brussel en Charleroi Airport op maximaal 2 uur reistijd met de auto.

Indien je de mogelijkheden bij een van deze luchthavens wilt vergelijken dan bezoek je simpelweg Vliegenenparkeren.nl, selecteer je de juiste luchthaven en jouw reisdata. Vervolgens kan je de beschikbare parkeermogelijkheden gemakkelijk vergelijken.

De gewenste parkeerplaats kan direct gereserveerd worden en zodoende ben je voordat je vertrek al voorzien van een parkeerplaats.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.