Nieuws

Welkom op het Nieuws Weblog. 

Zo voorkom of beperk je jouw risico’s als ondernemer

0 reacties

Risico nemen hoort bij ondernemen. Maar dat betekent niet dat je allerlei grote risico’s maar voor lief moet nemen. Als zzp’er of freelancer doe je er dan ook goed aan om de financiële risico’s die je niet zelf kunt dragen af te dekken. In dit artikel lees je wat 3 grote zakelijke risico’s zijn én hoe je ze kunt voorkomen – of op z’n minst beperken. Zoals: het op tijd en goed afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers (aov).

Risico 1: Langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je inkomen. Ook als je niet meer kunt werken omdat je ziek of arbeidsongeschikt bent. Toch hebben de meeste zzp’ers niets geregeld bij arbeidsongeschiktheid. En dat is niet slim, want je buffer en spaargeld verdampen sneller dan je denkt. Daarom is het verstandig om een aov-verzekering voor zzp’ers af te sluiten. Bij arbeidsongeschiktheid keert deze verzekering tot wel 90 procent van je gebruikelijke inkomen uit. Wel zo fijn wanneer je niet op een houtje hoeft te bijten. Maar dat is niet het enige wat een aov aantrekkelijk maakt: de premie is namelijk ook fiscaal aftrekbaar.

Risico 2: Schadeclaims of juridische conflicten

Elke zzp’er kan te maken krijgen met een juridisch conflict. Of jij nu een schadeclaim indient of er eentje aan je broek hebt hangen: zo’n claim kan je flink wat stress en hoofdpijn bezorgen. Om het maar niet te hebben over de kosten. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering kun je jezelf zulke sores voor een groot deel besparen. Bij een conflict of het regelen van een schadeclaim krijg je gratis juridisch advies. En de juridische preventiedienst van de verzekeraar checkt belangrijke papieren voor je, zoals contracten en overeenkomsten. Zo voorkom je dat je door een foutje in de problemen komt.

Risico 3: Wanbetalers

Een ander welbekend risico is de klant of opdrachtgever die maar niet wil betalen. Of het steeds vergeet te doen. Ofwel: de wanbetaler. Hier zelf steeds achteraan zitten kost een hoop tijd en energie die je sowieso aan iets beters had kunnen besteden. Bovendien kun je door betalingen die te laat zijn of uitblijven flink in de knel komen met je administratie en financiën. Vooral als het om een groot bedrag gaat. Ook hier kan zakelijke rechtsbijstand je bij helpen. Als verzekerde mag je namelijk gebruik maken van een gratis incassodienst die voor je afrekent met wanbetalers.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.