Nieuws

Welkom op het Nieuws Weblog. 

Kerstpakketten keuzeconcept: verras je medewerkers!

0 reacties

Aangezien de herfst is aangebroken, is het weer het moment om na te denken over de kerstpakketten voor je personeel. Weet je al hoe jij je personeel en/of je zakenrelaties gaat bedanken voor het afgelopen jaar? Hier lees je meer over de mogelijkheden rondom het geven van een kerstpakket tijdens een pandemie.

Door de pandemie blijft het onduidelijk wat de mogelijkheden zijn aan het einde van dit jaar. Doordat de besmettingen weer dreigen toe te nemen, ondanks de ingevoerde QR corona pas, lijkt het erop dat we ook dit jaar de kerst toch nét wat anders dan voorheen dienen te vieren. Voor de ondernemers is het dus weer anticiperen op verschillende mogelijke scenario’s. 

De stijging in het aantal besmettingen gaat wederom dus gevolgen hebben voor het vieren van het kerstfeest dit jaar. Of je nu een borrel wilde organiseren of op een leuke manier de kerstpakketten wilde uitdelen, wij vroegen het Kerstpakket idee. Dit is de reden dat wij contact hebben opgenomen met een aantal kerstpakketten leveranciers, met de vraag hoe zij dit aanpakken. Maar ook of er nieuwe mogelijkheden zijn. Want juist in deze jaren is het uiten van je waardering naar je werknemers een absolute must!

Kerst in de corona periode

Je wil je werknemers uiteraard bedanken voor hun inzet de afgelopen maanden en motiveren voor het komende jaar. Daarom kun je de kersttraditie natuurlijk niet achterwege laten. Zeker in zo een vreemd jaar als het afgelopen jaar met de corona pandemie heeft je personeel hard gewerkt. Daar verdienen ze aan het einde van het jaar extra waardering voor in de vorm van een kerstgeschenk.

 Op welke manier je kerst ook viert op de werkvloer, het personeel vind het geweldig dat ze extra waardering ontvangen voor hun werkzaamheden. Zeker na een lange periode thuiswerken hebben je medewerkers behoefte aan persoonlijk contact met hun collega's. Ook zorgt een kerstborrel met bijbehorende cadeautjes ervoor dat de collega's zich (weer) meer betrokken voelen bij het bedrijf. Om aan deze wensen te voldoen is een kerstpakket vanuit hun leidinggevende van extra belang dit jaar.

 Naast deze positieve effecten is er nog een belangrijke reden om je personeel te belonen aan het einde van het jaar. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de productiviteit van de medewerkers omhoog gaat wanneer zij zich voldoende gewaardeerd voelen op de werkvloer. Dit is uiteraard logisch te verklaren, wanneer jouw inzet gewaardeerd en gezien wordt, ben je ook meer gemotiveerd om goed werk te leveren. 

Laat je medewerkers zelf kiezen

Kies dit jaar voor een keuzeconcept pakket. Met deze optie krijgt iedere medewerker geschenken die precies passen bij zijn/haar persoonlijke wensen. Hoe we dit doen? Het personeel kiest zelf de gewenste artikelen uit om zo een eigen kerstpakket samen te kunnen stellen. Zeker na een vreemde periode zoals deze is het handig dat je collega's hun eigen pakket kunnen vullen met food en non-foodartikelen die precies aansluiten bij hun eigen wensen en behoeften. Misschien kiezen ze namelijk liever voor producten om te geven aan familie en vrienden die het lastig hebben gehad of zijn er bepaalde allergieën onder je personeel waar je nu als werkgever, tijdens het uitzoeken van de kerstpakketten, niet individueel rekening mee hoeft te houden. Wat de persoonlijke wensen van je personeel ook zijn, het is juist nu belangrijk dat ze een kerstgeschenk ontvangen waar ze ook daadwerkelijk behoefte aan hebben.kerstpakket

Met het eigen keuzeconcept krijgt jouw personeel een code waarmee ze kunnen inloggen op een website in dezelfde huisstijl als die van jouw website. Op deze website kunnen ze zelf artikelen uitzoeken uit ons enorme assortiment. Denk aan drank, voedsel, gadgets, dagjes uit, donaties, enzovoort. Ze kiezen aan de hand van een puntensysteem, dat gekoppeld is aan een van tevoren opgesteld budget, cadeaus uit die ze graag willen hebben. Door dit puntensysteem kan het personeel ook niet gemakkelijk achterhalen hoeveel geld ze te besteden hebben of hoeveel bepaalde artikelen kosten. 

Positieve ervaringen van het keuzeconcept

Een medewerker van  legt het volgende uit. “Wij zetten een website op in dezelfde huisstijl als die van het desbetreffende bedrijf. Door deze kleuren en het juiste logo weet het personeel dat ze op de juiste pagina zijn en herkennen ze direct dat de webshop speciaal voor hen is opgezet. Vervolgens kan de pagina nog persoonlijker gemaakt worden door een unieke welkomstboodschap toe te voegen aan de startpagina van de website.”

Door deze persoonlijke details voelt het personeel zich extra gewaardeerd en herkennen ze zich gemakkelijk terug op de website.

Deze optie stijgt razendsnel in populariteit en dat is ook niet gek. De reacties op de website en de mooie cadeaus zijn ieder jaar weet ontzettend positief. Het is natuurlijk uniek dat iedere werknemer cadeautjes kan filteren op zijn eigen wensen en behoeften. Mede hierdoor is het keuzeconcept ieder jaar weer een succes.

Een mooie traditie

Het maakt niet uit op welke manier je precies kerst viert op werk. Het belangrijkste is de achterliggende gedachten op de werkvloer namelijk, je personeel bedanken. Ook al is het wellicht een zwaar jaar geweest voor de organisatie, een blijk van waardering richting de medewerkers mag uiteraard niet ontbreken. Gelukkig zijn er genoeg opties om tijdens deze traditie toch je personeel in het zonnetje te zetten. Juist dit jaar heeft je personeel dit extra hard verdient.

 Ben jij op de hoogte van de fiscale voordelen waarvan jij kunt genieten tijdens het afnemen van kerstpakketten? Lees er hier meer over. 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.