Nieuws

Welkom op het Nieuws Weblog. 

Waar moet je op letten bij geld lenen?

0 reacties

Ben je aan het sparen voor een nieuwe auto waarmee je door de prachtige landschappen van Zeeland wilt rijden? Of wil je met je auto gemakkelijk de provincie uit trekken om andere Nederlandse plaatsen te ontdekken? De afgelopen jaren heb je steeds een bedrag opzij gelegd om te kunnen sparen voor je droomauto. Nu is de aankoop van je auto binnen handbereik. Om niet langer te hoeven sparen en de aankoop eerder te doen, kun je geld lenen. Doe dit alleen wel veilig en verantwoord, want aan het lenen van geld zitten kosten verbonden.geld lenen

Drie soorten leningen

In deze blog lees je hoe jij op korte termijn in jouw droomauto rijdt, door op de juiste manier gebruik te maken van een lening. Wil je weinig geld lenen, dan kun je een minilening afsluiten. Je kunt met een minilening geld lenen zonder BKR, omdat degene van wie je leent geen toegang heeft tot je gegevens. Heb je een groter bedrag nodig, dan kun je een persoonlijke lening afsluiten. Met deze vorm heb je van begin tot eind inzicht in de termijn, de hoogte van de lening en de hoogte van de rente. Daarnaast kun je geld lenen door een lening met een doorlopend krediet af te sluiten. Je stelt van tevoren een maximale kredietlening vast, waarbinnen je onbeperkt kunt lenen. Je blijft dan steevast onder het bedrag dat wordt vastgesteld. Ben je klaar met geld lenen, dan betaal je rente over het uiteindelijke bedrag dat je hebt geleend.

Wat moet je doen voordat je geld kunt lenen?

Ga je voor geld lenen bij vrienden of wil je een minilening afsluiten, gaat dit relatief gemakkelijk. Je hoeft vrijwel geen papieren te laten zien of documenten te tekenen. Maar wil je een auto kopen en heb je nog niet voldoende gespaard, dan zul je waarschijnlijk een grotere geldbedrag moeten lenen. Daarvoor moet je wel de juiste papieren hebben:

 •        Een kopie van je legitimatiebewijs
 •        Een recente loonstrook
 •        Een bankafschrift met de inkomsten en uitgaven van de afgelopen twee weken
 •        Een aangifte van je inkomstenbelasting
 •        Een brief waarin de beëindiging van je andere lening wordt bevestigd
 •        Een eventuele verblijfsvergunning.

Heb je deze documenten op orde, dan kun je de volgende stappen ondernemen:

 1.      Check of je in aanmerking komt voor een lening
 2.      Vraag de lening aan en vul je persoonsgegevens in
 3.       Nu afwachten terwijl de aanvraag wordt getoetst
 4.       Na goedkeuring ontvang je een offerte. Ga je akkoord, dan stuur je de offerte voorzien van een handtekening en aangevuld met de nodige documenten terug
 5.       De documenten worden gecontroleerd door de bank

Geld lenen voor jouw nieuwe droomauto

Heb je alle stappen gedaan om verantwoord en veilig geld te lenen? Wanneer uit je gegevens blijkt dat je verantwoord geld kunt lenen, zul je van de bank een goedkeuring ontvangen. Dat betekent dat de lening start en dat je over kunt gaan op het kopen van je droomauto. Zorg dat je zicht blijft houden op de kosten, zodat die niet buiten de perken treden. En heb je de som bij elkaar die je nodig had, dan kun je eenvoudig de lening weer stopzetten.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.