Nieuws

Welkom op het Nieuws Weblog. 

Drie tips voor het reinigen van een vloer

0 reacties

Het schoonhouden van vloeren is essentieel voor een netjes, opgeruimd en geurvrij huishouden. Door het constante loopverkeer is de gietvloer een ruimte in een huis waar altijd het meeste vuil wordt verzameld. De verspreiding van vuil en rotzooi wordt nog erger als je huisdieren of kinderen hebt, omdat ze vaak meer tijd buiten doorbrengen en meer viezigheden mee het huis innemen. Of je nu harde oppervlakken of tapijten hebt in je woning, volg deze belangrijke tips voor het reinigen van vloeren die ervoor zorgen dat je vloeren er als nieuw uitzien en ook zo ruiken.

Stofzuig regelmatig

Stofzuigers zijn zonder twijfel één van de meest essentiële hulpmiddelen voor het reinigen van een betonvloer. Snel en effectief stofzuigen reinigt regelmatig vuil, stof, haren van huisdieren en veel voorkomende allergenen zoals pollen en schimmelsporen. Hierdoor zorg je ervoor dat je huis zowel brandschoon als bacterievrij blijft. In de meeste huizen is één of twee keer per week stofzuigen voldoende, maar in ruimtes met veel verkeer, zoals de keuken en de woonkamer, moet je wellicht vaker stofzuigen. Streef ernaar om het hele huis minimaal een keer per week te stofzuigen, wat je eventueel kunt combineren met een grondige schoonmaakbeurt. Naast een normale stofzuiger is het een ook goed idee om een ​​draagbare stofzuiger bij de hand te hebben om gebieden bij te werken en om veelvoorkomende rommel op de vloer, zoals voedsel kruimels of dierenharen, snel op te zuigen.
 

 

Dweilen

De beste manier om vuil vlekken of gemorste vloeistoffen op harde oppervlakken te verwijderen, is door ouderwets te dweilen. Als het gaat om het kiezen van de juiste dweil voor de klus, is het volledig een kwestie van persoonlijke voorkeur. Over het algemeen geldt: hoe steviger de dweil, hoe beter. Maar er zijn verschillende soorten die beter presteren, afhankelijk van de taaiheid van de vlek of het gemorste materiaal. De mop is altijd een goede keuze voor vuil vlekken en grote hoeveelheden gemorste vloeistoffen, absorbeert vloeistof onmiddellijk en dekt grote oppervlakken in één keer af. Hierdoor zul je dus binnen een mum van tijd je epoxy vloer gereinigd hebben, waardoor je ook geen last meer hebt van het vuil of het gemorste drinken bijvoorbeeld. 

Natuurlijke azijnoplossing

Het gebruik van een natuurlijke azijnoplossing is een geweldige manier om geurtjes op matten te verwijderen. Vul eenvoudig een lege spuitfles met witte azijn en spuit deze vloeistof vervolgens over vlekken of stinkende oppervlakken. Deze oplossing is ook handig om te gebruiken als de laatste hoop om huisdier ongevallen op te ruimen, omdat het witte azijn het gebied volledig verlost van aanhoudende geuren. Spuit de oplossing gelijkmatig over de vlek en laat de plek drogen. Je kunt overigens ook bakpoeder gebruiken om het tapijt te ontgeuren. Vul een lege shakerpot met bakpoeder, vul eventueel nog etherische oliën toevoegen om de oplossing lekker te laten ruiken en strooi dit dan eenvoudig gelijkmatig over je matten. Laat het poeder zitten omdat het geuren en vuil absorbeert en stofzuig het vervolgens van het tapijt af. Hierdoor zal het tapijt weer aangenaam ruiken.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.