Nieuws

Welkom op het Nieuws Weblog. 

Wat is een traplift

0 reacties

Een traplift is een lift boven de trap. Laat je een traplift plaatsen, dan wordt er een rails boven de trap bevestigd. Op die rails wordt een stoel geplaatst, die met behulp van een elektromotor over de rail schuift. Een traplift wordt over het algemeen geplaatst als iemand niet meer in staat is om zelf trap te lopen. Dit hulpmiddel zorgt er dan voor dat men toch nog de hele woning kan benutten. Een traplift kan er ook voor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Zo hoeft men minder snel naar bijvoorbeeld een verzorgingstehuis en is het ook niet noodzakelijk om naar een woning zonder trap te verhuizen.

 traplift

Een traplift is soms veiliger

Wanneer iemand slecht ter been is en daardoor moeilijk trap kan lopen, dan is het een goed idee om een traplift te nemen. Dit zorgt er namelijk voor dat de persoon in kwestie minder snel uitgeput zal zijn en de traplift voorkomt ook dat iemand valt. Een traplift kan de woning dus veiliger maken. Voor familieleden en vrienden kan het ook een geruststelling zijn dat iemand een traplift in huis heeft.

Wat kost een traplift?

Het is goed om te weten dat een traplift ook geld kost. Hoeveel een traplift precies kost is afhankelijk van de trap en het systeem. Voor een rechte trap liggen de kosten het laagst. Hoe meer bochten de trap maakt, hoe duurder het zal zijn om een traplift te plaatsen. Voor een bedrag van ongeveer € 3000 kun je een traplift op een rechte trap laten plaatsen. Maakt je trap meerdere bochten, dan kan het systeem meer dan twee keer zo duur zijn.

Het is in sommige gevallen ook mogelijk om een traplift te huren in plaats van te kopen. Kies je ervoor om het systeem te kopen, dan kun je soms een bijdrage krijgen van de gemeente of van de verzekeraar. De kosten zijn van diverse factoren afhankelijk. Het is daarom moeilijk te zeggen wat een traplift in jouw situatie zal kosten. Daarom is het een goed idee om de mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken.

Hoe werkt een traplift?

De stoel op een traplift verschuift zich over de rails door middel van een elektromotor. Het stoeltje van een moderne traplift is vaak in te klappen. Mensen die nog wel goed ter been zijn kunnen de trap dan ook zonder moeite blijven gebruiken. Op de meeste trappen kan een lift geplaatst worden. De lift kan aan de muur bevestigd worden, maar het is vandaag de dag ook mogelijk om de traplift direct aan de trap te bevestigen. Zelfs als je in jouw woning een wenteltrap hebt, kun je dus een traplift in je woning laten plaatsen.

Een uitstekend hulpmiddel

De traplift is een uitstekend hulpmiddel voor wie slecht ter been is. Als je zelf slecht ter been bent of een naaste hebt die moeite heeft met traplopen, dan is het geen slecht idee om een traplift te overwegen. Dit hulpmiddel kan ervoor zorgen dat de bovenverdieping in de woning weer goed toegankelijk wordt.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.