Nieuws

Welkom op het Nieuws Weblog. 

Vier belangrijke tips voor het handelen in crypto

0 reacties

Elke dag luisteren we naar berichten op verschillende nieuwsplatforms over dit of dat met betrekking tot cryptocurrencies en met de recente marktcorrectie verkeert de markt in een staat van verwarring. Bij crypto prijzen vergelijken zag je dat de waarde van de cryptomunten ineens fors daalde. Gelukkig is dit inmiddels weer gecorrigeerd waardoor de cryptovaluta’s veel meer waard zijn geworden. Wil jij ook gaan handelen in crypto? Voordat je bijvoorbeeld Cardano kopen gaat doen, is het van belang om te weten dat dit zeer risicovol is. Net zoals bij andere investeringen, kun je je geld verliezen. Wil je alsnog gaan handelen in crypto? Gebruik dan de onderstaande tips!  

Vergelijk de prijzen

Zo is het onder meer een goed idee om de prijzen van de cryptomunten te vergelijken. Dit klinkt misschien vreemd, want veel mensen denken dat de prijs van bijvoorbeeld de Bitcoin overal hetzelfde is. Toch is dit niet het geval. Kijk bijvoorbeeld maar eens op Cardano vergelijken. Je zult dan zien dat je niet bij alle aanbieders hetzelfde bedrag moet betalen om deze digitale munt te kopen. Op het moment is Bitvavo de goedkoopste aanbieder van Cardano, maar dat kan natuurlijk veranderen. Vergelijk daarom de prijzen van de cryptovaluta’s voordat je erin gaat handelen.

crypto

 Stel winstdoelen in

Elke transactie die we beginnen, vereist dat we weten wanneer we eruit moeten, of we nu een winst maken of niet. Het vaststellen van een duidelijk stop loss-niveau kan je helpen je verliezen te beperken, een vaardigheid die bij de meeste handelaren zeer zeldzaam is. Het kiezen van een stop loss is geen willekeurige activiteit, en misschien wel het belangrijkste om hier op te merken is dat je je niet moet laten meeslepen door je emoties. Je moet je juist echt houden aan de winstdoelen die je eerder hebt ingesteld.

 Beheer je risico’s

Kleine varkens eten veel, maar grote worden opgegeten. Dit geldt met name voor marktwinsten bij het handelen in cryptocurrencies. Verstandige handelaren rennen nooit in de richting van enorme winsten; nee , dat doen ze niet! Ze blijven liever zitten en verzamelen kleine maar zekere winsten uit reguliere transacties. Overweeg om minder van je portefeuille te beleggen in een markt die minder liquide is. Dergelijke hoge transacties vereisen meer tolerantie, terwijl de stop loss- en winstdoelpunten verder van het aankoopniveau worden toegewezen. Daarnaast kun je je risico’s ook beheersen door in diverse cryptomunten een klein bedrag te investeren.

 Wijk af van FOMO

FOMO is een afkorting voor Fear Of Missing Out, oftewel de angst om iets te msisen. Dit is een van de meest beruchte redenen waarom veel handelaren falen in de cryptowereld. Van buitenaf gezien is het nooit een goede scène om te zien dat mensen binnen enkele minuten enorme winsten maken met opgepompte munten. Toch gaat dit ook vaak mis. Pas bijvoorbeeld op voor dat moment waarop de groene kaarsen naar je lijken te schreeuwen en je vertellen om erin te springen. FOMO komt dan om de hoek te kijken en jij verliest mogelijk je investering. 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.